Joi, 25 August 2005 - 08:13 AM Aleg.RO: Boureanu: Intentia PSD de a ataca publicarea stenogramelor indica veridicitatea lor!

Publicat de: Andreea Dinescu

gardianul Deputatul PNL Cristian Boureanu a marurisit, ieri, anchetatorilor de la Parchetul General ca a fost printre primii care au aflat de existenta stenogramelor PSD. Acesta a sustinut autenticitatea documentelor, din doua motive. Primul face referire la faptul ca site-ul pe care au aparut a fost supus unor atacuri informatice venind de la calculatoarele Guvernului sau ale altor institutii publice. Un al doilea aspect invocat de Boureanu este acela ca, analizate informatic, stenogramele contin amprenta calculatoarelor la care au fost redactate, acestea apartinand si ele Guvernului sau partidului aflat atunci la putere.

Liderul liberal, Cristian Boureanu, a fost audiat, ieri, timp de doua ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incheiindu-si astfel pledoaria in privinta veridicitatii stenogramelor PSD. Deputatul PNL a declarat presei ca se numara printre primii care au stiut de existenta documentelor, firma la care era actionar majoritar, la vremea respectiva, intermediind publicarea continutului acestora pe site. Boureanu a afirmat, totodata, ca a ajutat la raspandirea stenogramelor in presa, din momentul in care a constatat ca membrii PSD incepusera sa atace pagina web pe care aparea continutul inregistrarilor ce releva caracterul coruptibil al fostilor guvernanti. "Pentru mine este clar ca aceste documente sunt autentice. Ganditi-va, in primele 48 de ore de la publicare nici unul din liderii PSD nu le-a contestat veridicitatea, ci mai toti au discutat despre cine le-ar fi putut sustrage. E clar ca era ceva ce ar fi putut fi sustras, e logic!", a afirmat Boureanu la iesirea de la audieri. "Stenogramele au fost puse pe site nu de catre agentia RomNet, ci de catre cei care au fost sursa stenogramelor", a completat Boureanu.


Calculatoarele PSD si-au «tradat» baronii

Pe de alta parte, deputatul liberal a refuzat sa nominalizeze persoanele care ar fi direct responsabile de aparitia stenogramelor. "Nu i-am intrebat, atunci, pe cei din agentie, care mi-au spus de existenta acelor stenograme, de unde le au, ci doar daca considera sursa credibila", a precizat acesta. In plus, Boureanu a declarat ca, pe toata perioada, "au fost specialisti in informatica, care au spus ca documentele in Windows poarta amprenta calculatorului pe care au fost facute. Si acele stenograme poarta amprenta unor calculatoare PSD sau ale Guvernului". Mai mult, deputatul PNL a adaugat ca le-a sugerat anchetatorilor sa-i audieze si pe cei care sunt citati in respectivele stenograme, pentru a afla daca au facut sau nu acele afirmatii. El a precizat insa ca procurorii vor fi obligati sa afle daca actiunile despre care se vorbea in documente au fost infaptuite si in realitate, pentru ca infractiunile sa existe cu adevarat. Dupa publicarea in presa a unor fragmente din stenogramele sedintelor Delegatiei Permanente PSD, atat liderul partidului, Adrian Nastase, cat si alti membri ai conducerii formatiunii politice au negat autenticitatea acestora, invocand ca ar fi fost transmise mass-media de catre unul dintre liderii PNL, Cristian Boureanu. Totusi, unii lideri social-democrati au recunoscut ca o parte dintre problemele prezentate in stenograme au fost discutate in forul de conducere al partidului, informeaza Mediafax. Dupa cinci luni de la primirea dosarului stenogramelor de catre procurorii anticoruptie, Curtea Constitutionala a statuat ca Parchetul National Anticoruptie nu mai are competenta de a ancheta senatori si deputati, efectul fiind acela ca toate dosarele in care erau cercetati parlamentari au fost transmise Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


(495 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Andreea Dinescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Boureanu: Intentia PSD de a ataca publicarea stenogramelor indica veridicitatea lor! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.8349578380585 seconds.