Miercuri, 24 August 2005 - 07:05 PM Aleg.RO: Fostul președinte PNȚCD Arad s-a înscris în PD

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Fostul președinte al organizației județene a PNȚCD Arad, Ovidiu Marian, s-a înscris în PD, după ce anul trecut a demisionat din partidul condus de Gheorghe Ciuhandu.
Alături de acesta a trecut în rândul democraților și Ionel Costin, fost membru în conducerea filialei județene a țărăniștilor arădeni. Ovidiu Marian și-a dat demisia din PNȚCD, unul dintre motivele invocate fiind lipsa de viziune politică și incapacitatea organizatorică a actualului grup promovat direct de liderul la nivel central al partidului pe criterii de rudenie, în fruntea filialei județene. Împreună cu fostul lider țărănist și-a prezentat demisia din partid și Ionel Costin, fost membru în biroul de conducere al organizației arădene a PNȚCD, care este condusă la ora actuală de Alin Gherga.

Cei doi erau singurii consilieri locali pe care îi avea organizația județeană a partidului în urma scrutinului din iunie, 2004. Atât Ovidiu Marian, cât și Ionel Costin, au acuzat că s-a făcut promovarea în fruntea organizației județene a unei grupări care la alegerile locale de anul trecut s-a remarcat printr-o neimplicare totală. Aceștia mai spun că atacurile „repetate și nefondate“ la adresa lor au fost făcute tocmai de cei care au sabotat partidul de-a lungul timpului. Cei doi demisionari au ținut să precizeze că nu se vor mai întoarce în PNȚCD cât timp la conducerea partidului va fi Gheorghe Ciuhandu.

În campania electorală dinaintea primului tur al alegerilor locale, Ovidiu Marian, candidat și el la fotoliul de primar, a fost acuzat că a făcut ântelegeri cu PSD.

Chiar dacă a fost acuzat, uneori cu probe indubitabile, fostul lider țărănist a dezmințit atunci cu vehemență că între el și candidatul social-democrat la Primăria Arad, Dorel Popa, ar exista o colaborare. Dar, după primul tur al alegerilor locale, țăraniștii arădeni s-au văzut trădați de Marian care a pozat în public alături de candidatul PSD la Primărie, Dorel Popa.

La scurt timp după demisia din funcția de președinte al filialei țărăniste, Marian a purtat discutii cu Gheorghe Seculici, președintele PD Arad, pentru o trecere în rândul democraților. Aceasta s-a produs abia acum, după ce Biroul Municipal al PD Arad a aprobat cererea de înscriere a celor doi foști țărăniști.


(404 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Fostul președinte PNȚCD Arad s-a înscris în PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69073486328125 seconds.