Miercuri, 24 August 2005 - 05:45 PM Aleg.RO: PSD va propune cinci proiecte de reformă a administrației

Publicat de: Francisc MĂDĂRĂȘAN

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PSD.jpg" align=left>Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a anunțat că pregătește un pachet de legi privind reforma administrativă. Rus este președintele PSD Cluj și vicepreședinte la nivel național al fostului partid de guvernământ. Pachetul de legi va fi structurat pe cinci inițiative. Proiectele reprezintă continuarea strategiei adoptate de guvernul susținut de PSD în luna mai 2004 și care viza accelerarea reformelor din domeniul administrației. Ioan Rus consideră că aceste proiecte sunt o alternativă la modul în care actuala Putere înțelege să organizeze reforma administrativă.

Inițiativele susținute de PSD se referă la modificarea legii privind administrația publică locală, la modificarea legii-cadru privind descentralizarea, la modificarea legii privind finanțele publice locale, modificarea legii prefectului și modificarea statutului funcționarului public.

Ioan Rus susține că este nevoie de profesionalizarea și depolitizarea administrației. Totodată, el militează pentru continuarea descentralizării și pentru îmbunătățirea modului în care sunt stabilite politicile publice.


(434 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Francisc MĂDĂRĂȘAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD va propune cinci proiecte de reformă a administrației | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.706139087677 seconds.