Miercuri, 24 August 2005 - 03:40 PM Aleg.RO: Un primar dintr-o comună sălăjeană este acuzat de abuzuri și ilegalități

Publicat de: Iulian DUMA

AMOS News Primarul comunei salajene Plopis, Pisek Francisc, este acuzat de savarsirea mai multor fapte de coruptie, fapte prin care, reiese din cercetarile politistilor, el ar fi prejudiciat bugetul primariei pe care o conduce cu 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi). Conform cercetariloer efectuate de politistii IPJ Salaj, primarul Pisek Francisc a introdus in tara un tractor, folosindu-se de documente falsificate. Mai mult, la scurta vreme de la introducerea in tara a tractorului sau, Pisek Francisc, in calitatea sa de primar, a hotarat achizitionarea propriului tractor de catre Primaria Plopis, fara a organiza in acest sens o licitatie publica, asa cum prevede legea.

Din cercetarile politistilor reiese ca, folosindu-se din nou de calitatea sa de primar, Pisek Francisc a emis si o decizie privind achizitionarea aceluiasi tractor de catre Primaria Plopis, desi tractorul se afla deja in patrimoniul primariei, ca urmare a vanzarii anterioare.

Tot conform cercetarilor politistilor IPJ Salaj, primarul Pisek se face vinovat si de comiterea a inca doua fapte prin care a adus prejudicii bugetului Primariei Plopis. Una dintre fapte se refera la faptul ca el a achizitionat pentru primarie 3.400 l de
motorina, pe care i-a depozitat insa la sediul unei societati comerciale la care era actionar, iar o parte din combustibil l-a folosit in interes personal.

Cealalta fapta de care este acuzat primarul se refera la taierea unei cantitati de 80 mc de material lemnos din padurea Primariei Plopis, pe care a valorificat-o,
iar suma rezultata a folosit-o, de asemenea, in interes personal. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj.


(575 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Iulian DUMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Un primar dintr-o comună sălăjeană este acuzat de abuzuri și ilegalități | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.0799078941345 seconds.