Miercuri, 24 August 2005 - 01:50 PM Aleg.RO: PSD ia in calcul greva parlamentară în cazul schimbării președintilor Parlamentului

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News PSD ia in calcul posibilitatea declansarii grevei parlamentare si a retragerii reprezentantilor sai din administratia publica locala, in cazul in care coalitia aflata la putere va actiona in continuare pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.
Deputatul PSD, Adrian Severin a afirmat ca la aceste lucruri se va recurge in ultima instanta, in cazul in care celelalte actiuni de "riposta" politica ale PSD vor esua.

"Ar fi, intr-adevar, o solutie finala, pentru ca la forta se raspunde cu forta. Daca vom fi calcati in picioare ca urmare a unei dictaturi a majoritatii, atunci ii vom lasa singuri sa guverneze. Este insa o solutie radicala, cu costuri politice importante", a aratat Severin.

El a mentionat ca pana la un asemenea gest se va incerca sa se mearga pe calea dialogului politic si a solutiei juridice. "Suntem deschisi la dialog dar avem in vedere si solutia juridica, respectiv Curtea Constitutionala", a spus Severin. El si-a exprimat speranta ca Justitia va actiona in mod "curajos si intelept", fara a se lasa timorata de actuala putere, in spiritul respectarii Constitutiei si legilor tarii.

Totodata, Severin a spus ca PSD, ca membru al PES, va actiona si pe plan extern pentru a crea un cadru al "solidaritatii transfrontaliere", astfel incat, Constitutia Romaniei, tara aflata in proces de aderare la Uniunea Europeana, sa fie respectata de majoritatea guvernamentala de la Bucuresti.


(483 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD ia in calcul greva parlamentară în cazul schimbării președintilor Parlamentului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.93690180778503 seconds.