Marți, 23 August 2005 - 01:25 AM Aleg.RO: PPCD demasca "ințelegeri" pentru acoperirea foștilor lideri comuniști care activează acum în PD

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PPCDcorect.jpg" align=left vspace=5>Președintele organizației de tineret a PPCD Arad, Samuel Caba, a anunțat că, deocamdată, listele cu foștii lideri comuniști care acum sunt membri în PD nu pot fi făcute publice. Această decizie a fost luată, conform celor afirmate de Caba, în urma unor discuții dintre președintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, și vicepreședintele PD, Sorin Frunzăverde.

„Președintele Ciuhandu a avut mai multe întâlniri cu Sorin Frunzăverde în urma cărora s-a ajuns la o înțelegere prinvind o susținere reciprocă în Partidul Popular European. Motiv pentru care s-a hotărât ca, deocamdată, aceste liste să nu fie făcute publice. Însă, ele vor fi prezentate și discutate în cadrul unui grup de lucru al PPCD, iar în luna septembrie se va reanaliza propunerea noastră de a da publicității numele acelor persoane care au făcut parte din PCR, iar acum sunt în rândurile democraților, unii dintre ei ocupând chiar funcții de conducere în administrația publică locală sau centrală“, a declarat Samuel Caba.

Acesta a precizat că Sorin Frunzăverde a fost desemnat de PD să poarte negocieri pentru aderarea democraților la Partidul Popular European.
Liderul tineretului din PPCD Arad a declarat, luna trecută, că s-a întâlnit cu o serie de europarlamentari care au acuzat faptul ca în partidele aflate acum la guvernare în România există foști lideri comuniști. Caba a spus că demnitarii europeni sunt îngrijorați că foștii lideri comuniști fac parte acum din structurile de conducere din partide sau din administrație.

„Europaralamentarii populari au acuzat că în Partidul Conservator sunt foști lideri comuniști. Din această cauză, cererea conservatorilor de aderare la Partidul Popular European va fi respinsă. În ceea ce privește PD, am fost mandatat să verific dacă există foști lideri comuniști care ocupă la ora actuală funcții de conducere în partid sau în administrație. Am o listă cu 177 de persoane care vor fi verificate dacă făcut din vechea structură de conducere a PCR“, a susținut Samuel Caba, care a mai adăugat că nu exclude faptul ca pe această listă și membrii ai organizației județene a democraților arădeni. „Îmi rezerv dreptul de a nu divulga nici un nume până nu discut cu președintele Gheorghe Ciuhandu“, a mai declarat Caba.

Președintele organizației de tineret a PPCD Arad este și coordonatorul proiectului „O Românie morală“ care încearcă demascarea tuturor securiștilor și activiștilor de partid, care încă mai activează în structurile de conducere de la nivelului județului Arad.

Caba susține că în ultimii ani s-au dezvoltat adevărate rețele formate din foști activiști de partid și securiști care s-au inflitrat în structuri de conducere cu putere de decizie și face un apel la societatea civilă pentru a sprijini proiectul „O Românie morală“, prin care se dorește determinarea acestora să se retragă din funcții.

Potrivit lui Samuel Caba, la nivelul Aradului, există în prezent aproximativ 350-400 de persoane care au activat în vechile structuri ale Partidului Comunist sau au colaborat cu Securitatea.


(418 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PPCD demasca "ințelegeri" pentru acoperirea foștilor lideri comuniști care activează acum în PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6748790740967 seconds.