Marți, 23 August 2005 - 08:22 AM Aleg.RO: Remaniere cu scor egal: 2 - 2

Publicat de: ---

azi La sfârșitul Consiliului Național de Conducere al Alianței PNL-PD, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că remanierea Guvernului a fost decisă luându-se în calcul criteriile de performanță. Consiliul Național de Conducere al Alianței a fost precedat de ședințele separate ale conducerii celor două formațiuni componente. "Eforturile miniștrilor au fost, la unii, reușite, la alții, mai puțin reușite. În actuala etapă de guvernare, avem nevoie de miniștri care să performeze foarte bine și nu bine sau mulțumitor. Aceasta a fost baza pentru care s-a decis remanierea", a mai spus Tăriceanu.
Potrivit primului-ministru, remanierea a vizat doi miniștri aparținând PNL și doi miniștri aparținând PD. Astfel, în locul liberalilor Mircea Cinteză și Ionuț Popescu au fost propuși Eugen Nicolăescu și Sebastian Vlădescu, în timp ce democrații Ene Dinga și Gheorghe Seculici au fost înlocuiți cu Anca Boagiu și Gheorghe Pogea.
Tăriceanu a specificat că, odată cu aceste schimbări, va fi făcută și numirea lui Adrian Iorgulescu în postul rămas liber la Ministerul Culturii.
În cadrul unei conferințe de presă comune, cei doi co-președinți ai Alianței, Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc, au făcut scurte prezentări ale noilor membri ai Cabinetului.
Astfel, Tăriceanu a precizat că Eugen Nicolăescu deține calitatea de lider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, de purtător de cuvânt al PNL și totodată de vicepreședinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților. Despre noul ministru al Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu, Tăriceanu a precizat că acesta este economist și că a activat în funcția de secretar de stat atât la Ministerul Economiei și Comerțului, cât și la Ministerul Finanțelor.
La rândul său, președintele PD Emil Boc a precizat că cele două propuneri ale democraților, respectiv Gheorghe Pogea și Anca Boagiu, au fost validate în unanimitate de către Biroul Permanent Național al partidului.
Boc a precizat că Gheorghe Pogea activează ca președinte al Organizației Hunedoara a PD, fiind totodată și co-autor al programului de guvernare pe componenta economică. Potrivit lui Boc, Gheorghe Pogea este cunoscut pentru expertiza în domeniul economic și managerial, acesta activând pe parcursul a zece ani ca manager la diverse societăți și firme. Totodată, Boc a precizat că Anca Boagiu, nominalizată pentru Ministerul Integrării Europene, este vicepreședinte al Comisiei de integrare europeană în Camera Deputaților, mandat pe care l-a deținut și în fosta legislatură și că are experiență în problemele ce țin de integrare dar și experiență politică în calitate de fost ministru al Transporturilor.
Premierul Tăriceanu a anunțat că urma să înainteze, în cursul zilei de ieri, președintelui Traian Băsescu propunerile pentru numirea noilor miniștri. El a precizat că a avut o consultare în ceea ce privește remanierea cu președintele și a menționat că Traian Băsescu este la curent cu noile propuneri.
Totodată, Tăriceanu a precizat că nu este luată în calcul o eventuală restructurare a Guvernului. El a arătat, de asemenea, că în momentul de față nu trebuie făcute alte "conexiuni" privind și alte schimbări, considerând că acestea nu sunt necesare. Tăriceanu a mai spus că, în ceea ce privește remanierea, nu s-a făcut o analiză pe partidele componente ale coaliției guvernamentale și a arătat că problema remanierii a fost discutată în cadrul coaliției.
Aseară, la Palatul Cotroceni, a avut loc, în prezența președintelui Traian Băsescu, ceremonia de învestire a celor patru noi miniștri.


(473 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Remaniere cu scor egal: 2 - 2 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.83215308189392 seconds.