Marți, 23 August 2005 - 08:13 AM Aleg.RO: Prefectul de Bistrița-Năsăud dă ca sigură schimbarea conducerii CJ până în noiembrie

Publicat de: ---

Gândul Actuala conducere a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va fi schimbată cel târziu în a doua jumătate a lunii octombrie, a declarat, luni, prefectul județeului, Szilagyi Ioan (UDMR). Prefectul a spus că, până atunci, va fi aprobată modificarea Legii 215, astfel încât președinții și vicepreședinții consiliilor județene vor putea fi aleși cu jumătate plus unu din numărul consilierilor județeni și nu cu două treimi, cum s-a procedat până acum.

Szilagyi Ioan susține că majoritatea formată la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va permite înlocuirea din funcție a președintelui Gheorghe Marinescu (PSD), respectiv a vicepreședintelui Constantin Pamfiloiu (PRM).

Președintele CJ, Gheorghe Marinescu (PSD) a declarat că intenția guvernanților de a-l înlocui din funcție prin modificarea Legii 215 este un abuz. El nu a precizat însă cum va reacționa în cazul în care declarațiile guvernanților vor fi puse în practică.

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) s-a pronunțat, vineri, împotriva intenției Guvernului de a modifica Legea administrației, prin schimbarea regulilor de revocare a președinților de CJ.


(446 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Prefectul de Bistrița-Năsăud dă ca sigură schimbarea conducerii CJ până în noiembrie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74832105636597 seconds.