Marți, 23 August 2005 - 08:12 AM Aleg.RO: Palatul Parlamentului nu e gata pentru începerea sesiunii

Publicat de: Mediafax

Gândul Cu mici excepții, „excursia“ de ieri prin Palatul Parlamentului nu a fost mai mult decât un tur în care administratorii Camerei, însoțiți de alaiul de jurnaliști, au mai stârnit încă o dată praful din sălile aflate în construcții. Răzvan Opriș, directorul general al firmei Carpați, antreprenor general al lucrărilor, a dat asigurări că amenajările vor fi finalizate „până la 5, cu indulgență 15 septembrie“.

Cu toate acestea, la etajul opt al Palatului Parlamentului, unde ar urma să se afle o parte din birourile Senatului, lucrările nu au avansat prea mult de la ultima vizită cu presa. Pentru a ajunge la singura încăpere „aproape“ finalizată de la acest nivel, ziariștii au trecut pe sub ploaia de scântei împroșcată de muncitorii care lucrau pe schele, după care au făcut slalom printre lucrătorii care cărau gălețile cu nisip.
De renovat mai sunt și birourile în care vor activa senatorii PSD, cu atât mai mult cu cât personalul Camerei a anunțat că nici încăperea destinată președintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, nu a fost încă finalizată.

Potrivit declarațiilor lui Mihai Unghianu, lucrările în zona aferentă Senatului au fost începute încă din 1992 și au costat în jur de 800 de miliarde de lei vechi.

Nici în sala plenului Camerei priveliștea nu este mai încurajatoare. Deși lucrările de aici au început la data prevăzută, iar Camera și-a mutat ședințele din sesiunea extraordinară în altă sală, antreprenorul spune că „sesiunea extraordinară a îngreunat o parte din munca specialiștilor“.

Așa se face că, dacă senatorii vor începe sesiunea din toamnă printr-o ședință solemnă, în care vor inaugura noua sală, deputații vor relua locurile din sesiunea extraordinară, în Sala „Alexandru Ioan Cuza“.
Potrivit declarațiilor antreprenorului Răzvan Opriș, vina pentru întârzierea lucrărilor la sala de plen a Camerei nu aparține în exclusivitate muncitorilor săi. În proporție de 80%, scaunele deputaților au avut nevoie de recondiționări, iar restul, aproximativ 100 de fotolii, au fost înlocuite. Cele mai afectate bănci se pare că au fost cele din apropierea tribunei și a birourilor de prezidiu.

„Pentru montarea sistemului de vot electronic, a fost necesară demontarea scaunelor. Am profitat de ocazie și am schimbat pielea pe aceste scaune. Băncile din spatele sălii, care erau în stare mai bună, le-am adus în față și le-am dat cu o culoare care se adaptează noii mochete. Am schimbat și burete, și chingi, și tot, dar la unele n-am mai avut ce repara“, a declarat șeful lucrărilor de la Palatul Parlamentului.
Vopsite în nuanțe de galben muștar, cu irizații de verde, pupitrele și mocheta din sala plenului trebuie să creeze deputaților un ambient de lucru plăcut. Mai ales că, pentru unii dintre ei, fotoliile și băncile sunt spații pe care, se pare că, de-a lungul timpului, au ținut să le „personalizeze“.

„Băncuțele erau destul de deteriorate datorită inelelor de la degete, pixurilor și altele. În 15 ani de zile se mai zgârie. Desene nu erau, dar o serie de participanți și-au lăsat câteva urme pe pupitru și pe pielea respectivă“, a spus Răzvan Opriș.


(459 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mediafax


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Palatul Parlamentului nu e gata pentru începerea sesiunii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.49795794487 seconds.