Luni, 22 August 2005 - 08:56 AM Aleg.RO: Partidul Social Democrat pregateste contraatacul

Publicat de: Adriana Tomasevici

evenimentulzilei PSD nu va sta cu mainile incrucisate in momentul in care actuala putere va incerca sa modifice Legea administratiei publice locale si sa schimbe presedintii celor doua Camere. Acesta a fost mesajul transmis ieri de catre presedintele executiv al partidului, Adrian Nastase. Chiar daca a refuzat sa dezvaluie cum anume se vor manifesta pesedistii, Nastase sustine ca se impune "o reactie dura".
"Cei din fotbal ne invata sa nu schimbam regulile jocului"
Conform lui Nastase, liderii social-democrati au discutat deja, la Bran, "variante de reactie posibile" si "au afirmat o atitudine ofensiva" fata de schimbarile initiate de coalitie, urmand ca astazi, in cadrul unei noi reuniuni de partid care are loc la Craiova, sa se discute despre pozitiile pe care formatiunea le va adopta in cadrul sesiunii parlamentare de toamna. Oricare va fi forma, PSD se va opune schimbarii presedintilor de consilii judetene.
"Forma care este preconizata ar duce la instabilitate si, in fiecare luna sau o data la doua luni, in functie de aranjamentele de culise, conducerea consiliilor judetene poate fi modificata. Or, regulile nu pot fi modificate in timpul jocului. Nu putem face inca de la mijlocul campionatului un campionat cu 25 de echipe. Pana si cei din fotbal ne invata sa nu schimbam regulile la mijlocul campionatului", a afirmat presedintele executiv al PSD.
Nastase se bazeaza pe declaratiile Monei Musca
Cat priveste schimbarea sa din functie, Nastase a declarat ca are foarte mare incredere in Mona Musca si in declaratia acesteia conform careia nu exista vointa politica pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale parlamentului. Intrebat ce va face partidul pentru a bloca inlocuirea sa si a lui Nicolae Vacaroiu de la sefia Camerei Deputatilor si, respectiv, Senatului, Nastase a spus: "Problema nu este legata de mine, in orice moment eu pot sa ma retrag, dar in locul meu ar trebui sa vina tot cineva de la PSD, si acesta este si punctul de vedere al Curtii Constitutionale". Presedintele Camerei a calificat drept "absolut jenant din punct de vedere juridic" faptul ca, prin calendarul coalitiei, s-a stabilit ca revocarea sefilor parlamentului sa se faca pana la 15 septembrie, in conditiile in care revocarea este o sanctiune. "E ca si cum ai spune astazi ca stii ca peste 15 zile presedintii celor doua Camere vor trece strada pe rosu si trebuie schimbati", a explicat Nastase.


(476 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Adriana Tomasevici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Partidul Social Democrat pregateste contraatacul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73500895500183 seconds.