Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 08:17 AM Aleg.RO: De ce n-a fost amenintat niciodata Ion Iliescu

Publicat de: e.fogarasi

evenimentulzilei Radu Timofte a aruncat bomba, iar o natiune intreaga se straduieste s-o dezamorseze. Sint posibile asasinate politice in Romania? Este presedintele Basescu in pericol? Cit de departe ar putea merge anumite structuri mafiote in tentativa de a-si apara interesele? Sa ne intoarcem la momentul zero. Intrebat de Stelian Tanase daca tinta unui posibil atentat este Traian Basescu, directorul SRI a spus: “A vorbi despre pregatirea unui atentat este deja prea mult”. Imediat insa a adaugat: “Avem informatii secventiale, din partea unor oameni ai lumii interlope, in legatura cu structuri mafiote, structuri implicate in acte de coruptie, dispuse sa angajeze diferite alte persoane din afara teritoriului Romaniei, pentru a veni in Romania sa comita atentate”.
Directorul SRI a fost completat de un comunicat al SPP: “In ultimii 15 ani s-au semnalat permanent amenintari la adresa sefului statului, insa in ultimul timp au sporit numarul si frecventa acestora”.
Un ofiter SRI a spus-o mai pe sleau: “Pe masura ce anchetele care vizeaza coruptia se indreapta spre nume grele, va spori si gradul de periculozitate. Ginditi-va, spre exemplu, la momentul in care anchetele vor ajunge la cei care au devalizat economia romaneasca. Credeti ca acestia vor sta cu miinile in sin?”. Acelasi ofiter SRI a indicat si de unde ar putea veni pericolul: “In structurile serviciilor de informatii exista persoane loiale fostelor conduceri, care nu vad cu ochi buni aceasta lupta impotriva coruptilor”.
Asadar, “serviciile” lanseaza avertismentul: domnilor, aveti grija, sa nu ziceti ca nu v-am spus! Imediat se nasc primele indoieli: si daca Timofte umbla cu fumigene? Nu cumva incearca sa se faca util regimului Basescu, dupa ce l-a servit patru ani pe Iliescu? Radu Timofte nu e omul pe care sa-l crezi neconditionat. De altfel, nici un sef de serviciu secret nu merita incredere oarba. Niste profesionisti ai diversiunii nu vor avea niciodata sinceritatea unor maicute de la schit. Dar nici nu poti fi sigur ca, de aceasta data, Timofte fabuleaza! Subiectul e prea grav ca sa-l transformam intr-o baba-oarba. Isi asuma cineva riscul de a face pe vizionarul?
In astfel de cazuri, nimic nu e mai util decit rationamentul. S-o luam babeste. Asasinate politice exista de cind lumea. Politicieni ilustri au fost lichidati si in Roma antica, si in Grecia zeilor ori in Egiptul faraonilor. Evul Mediu a fost si mai singeros. Apropiindu-ne de zilele noastre, ii descoperim pe arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, pe presedintii americani, pe norocosul Papa Ioan Paul al II-lea, pe Yitzhak Rabin sau Zoran Djindjici. Nici istoria Romaniei n-a dus lipsa de politicieni martiri. Si atunci, de ce am crede ca istoria s-a oprit in loc?
Cele mai bune indicii ni le da insa realitatea. Romania vine dupa 45 de ani de comunism si 15 ani de jaf organizat. Structurile vechi si cele noi au fuzionat intr-o mafie sufocanta. Au facut averi colosale, dar ilegale. Straturile acestei mafii au cangrenat zona politica, structurile administrative, politia, justitia, mediul de afaceri. Si au mers mina in mina cu lumea interlopa. Toate aceste tentacule ale caracatitei s-au protejat una pe cealalta. Si au prosperat impreuna, provocind suferinta a 20 de milioane de romani.
Si acum, vine Ion Iliescu si declara ca in cei 11 ani cit a condus Romania “nu au existat avertismente de genul celor semnalate acum de Radu Timofte”. Pai, cine sa-l ameninte pe Ion Iliescu? Mafiotii pe care nu i-a deranjat niciodata? Hotii care s-au imbogatit la poalele Palatului Cotroceni? Generalii care au facut averi fabuloase din lefuri de bugetari? Dan Iosif cu pusca lui minunata?
Tocmai aici e buba: pe toti banditii ultimilor 15 ani, inclusiv ai regimului Emil Constantinescu, trebuie sa-i lege acum Traian Basescu. Or, chiar ii vedeti stind cu miinile in sin, asteptind la coada sa li se confiste averile si sa li se puna catusele?
Grigore Cartianu


(474 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

De ce n-a fost amenintat niciodata Ion Iliescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73040008544922 seconds.