Miercuri, 10 August 2005 - 06:09 AM Aleg.RO: Seful statului forteaza ruperea Coalitiei, membrii ei isi cer dovezi imposibile de fidelitate

Publicat de: ---

gardianul Liderii Coalitiei vor vedea, astazi, daca Partidul Conservator are sanse sa se transforme intr-o solutie morala Conducerea Coalitiei guvernamentale se intruneste, astazi, pentru a stabili formula in care urmeaza sa functioneze in continuare. Pe de o parte, este vorba despre lamurirea situatiei Partidului Conservator, iar pe de alta, consecintele atacurilor lansate de catre seful statului la adresa premierului Tariceanu. Aceasta reuniune de varf a Executivului a fost precedata de sedinta Comitetului Executiv al PNL, de aseara, si de cea a Consiliului National de Conducere a Aliantei, de azi dimineata. Mai mult decat atat, conflictul dintre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu a scos la iveala, de fapt, un element destul de banal in politica: existenta unor relatii interesate sau de prietenie intre politicieni si oamenii de influenta.


Un sut in fund, un pas inapoi

Principala tema de discutie de pe agenda CNC-ului Coalitiei va adorda statutul Partidului Conservator in cadrul arcului guvernamental. Jocul la doua capete pe care l-au adoptat fostii umanisti este sanctionat dur de catre colegii lor. Astfel, daca pana acum, formatiunea lui Dan Voiculescu a sustinut, in Guvern, Alianta, iar, in Parlament, Opozitia, este momentul sa se decida cu cine se raliaza pe viitor. Acest "asa nu se mai poate", care reiese din atitudinea PNL, PD si UDMR, se va finaliza, probabil, cu eliminarea PC din actul guvernarii. Cert este ca liderul conservatorilor va pune pe masa Coalitiei obiectului unui nou santaj. Acesta va aduce in discutie trei legi pe care PC intentioneaza sa le propuna in Parlament, iar pentru promovarea lor are nevoie de sprijinul "aliatilor". Potrivit declaratiei de aseara a lui Dan Voiculescu, este vorba de "trei proiecte de lege care vizeaza controlul provenientei averilor ce nu pot fi justificate legal, reducerea TVA la valoarea zero in cazul produselor de baza, precum si modificarea si completarea Legii alegerilor locale". Pe de alta parte, PNL si PD vor cere PC sa sprijine atat legea de revocare a presedintilor celor doua Camere, lideri PSD, cat si cea privind administratia publica locala. Daca cele doua grupari nu vor ajunge la un consens, nu numai ca stabilitatea Coalitei se va zdruncina, dar va aparea pentru consevatori riscul sa paraseasca guvernarea.


Liberalii au analizat tensiunile

Conducerea PNL a fost convocata, ieri seara, la sedinta Comitetului Executiv pentru a transa situatia politica actuala. Liderul liberal, Calin Popescu Tariceanu, urma sa discute cu seniorii partidului despre atacurile lansate de catre presedintele Traian Basescu, la adresa sa, dar si despre importanta promovarii in Parlament a legilor privind revocarea din functie a presedintilor celor doua Camere si a celei referitoare la administratia publica centrala. De asemenea, Tariceanu trebuia sa invoce necesitatea stabilitatii Coalitiei guvernamentale, avand in vedere ca astazi se intruneste Consiliul National de Conducere a Coalitiei si, deci, va sti exact daca vor mai conta sau nu pe sprijinul Partidului Conservator.


(483 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Seful statului forteaza ruperea Coalitiei, membrii ei isi cer dovezi imposibile de fidelitate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.7592887878418 seconds.