Marți, 09 August 2005 - 03:00 PM Aleg.RO: Marko Bela recomandă aliaților să nu-și mai spele rufele în public

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/BelaMarko2_60x.jpg" align=left vspace=5>Presedintele UDMR, ministrul de stat Marko Bela, crede ca "disputele" si banuielile presedintelui Basescu față de activitatea premierului Tariceanu ar trebui sa-si gaseasca solutionare în interiorul Coalitiei, nu în public. "Daca presedintele are retineri fata de activitatea primului-ministru sau a Guvernului, ar trebui sa încerce sa discute nu prin declaratii de presa, ci în mod direct, cu premierul sau cu unul dintre membrii Cabinetului", a declarat Marko Bela.

Liderul Uniunii a pus sub semnul egalitatii cele doua institutii, apreciind ca Presedintia si Guvernul nu se subordoneaza una alteia.

Marko Bela a atras atentia aratat ca "presedintele si primul-ministru provin din aceeasi Alianta si, din acest punct de vedere, nu este bine daca exista un discurs divergent în public".

In ceea ce priveste existenta unor grupuri de interese care sa influenteze deciziile Guvernului, vicepremierul sustine ca are cunostinta de asa ceva dar, "daca exista astfel de banuieli, ar fi mai bine daca s-ar discuta în interiorul Coalitiei".

Marko Bela l-a contrazis pe Basescu care afirmase ca premierul Tariceanu ar fi renuntat la demisia din fruntea Executivului si, implicit, la organizarea alegerilor anticipate, sub influenta unor "grupuri de interese".

"Decizia privind anticipatele nu se ia de primul-ministru sau de presedinte. Astfel de decizii sunt luate de Coalitia majoritara. UDMR a fost de acord cu renuntarea la decizia privind sustinerea alegerilor anticipate. Nu-mi place cand se creaza impresia ca aici este vorba de decizii personale", a spus Marko Bela, precizand ca el personal a fost consultat în ceea ce priveste initiativa anticipatelor de catre aliati.


(416 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Marko Bela recomandă aliaților să nu-și mai spele rufele în public | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.7410500049591 seconds.