Marți, 09 August 2005 - 02:45 PM Aleg.RO: Schimbarea președinților celor două Camere ale Parlamentului, imposibilă în opinia PSD

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/partide/PSD.jpg" align=left vspace=5>Departamentul de justitie al PSD considera ca declaratiile liderului PD, Emil Boc referitoare la schimbarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, dovedesc "nu numai ca acesta nu cunoaste si nu intelege prevederile Constitutiei, dar incearca, ca de obicei, sa dezinformeze opinia publica". "Altfel spus, Emil Boc minte din nou. Reamintim d-lui Boc ca, potrivit articolului 63 din Constitutia Romaniei, Camera Deputatilor si Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, iar potrivit articolului 64, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al celui mai mare partid de opozitie.

PSD mentioneaza ca cei doi presedinti au fost alesi prin vot secret cu buletine de vot, cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor, spre deosebire de ceilalti membri ai Birourilor Permanente care sunt alesi pe lista comuna in urma unei negocieri intre liderii grupurilor parlamentare.

"Mandatul de 4 ani pentru presedinti a fost prevazut pentru a asigura continuitatea in functionarea institutiei. Prin incercarile repetate de schimbare a configuratiei politice rezultate in urma alegerilor democratice din anul 2004, prin nerespectarea principiilor statului de drept, prin incalcarea frecventa a prevederilor Constitutiei Romaniei, Alianta D.A doreste sa instaureze o forma de conducere totalitara, al carei unic scop este promovarea intereselor proprii si arata inca odata lipsa de interes fata de problemele reale ale cetatenilor Romaniei", se mai spune in comunicatul PSD.


(451 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Schimbarea președinților celor două Camere ale Parlamentului, imposibilă în opinia PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.529510974884 seconds.