Marți, 09 August 2005 - 02:35 PM Aleg.RO: PSD crede că premierul Tăriceanu a pierdut controlul în domeniul sănătății

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PSD.jpg" align=left vspace=5>PSD se declara ingrijorat de sistarea eliberarii de retete gratuite si compensate in farmacii, in contextul in care fosta guvernare a alocat circa patru miliarde de dolari anual pentru sanatate, se arata intr-un comunicat de presa al social democratilor. "Criza este creata tocmai de favorizarea firmelor care l-au sponsorizat pe ministrul Cinteza, lucru ce a devenit evident acum o luna cand acesta a scos de pe liste cateva sute de medicamente romanesti, bune si ieftine, pentru a introduce produse similare, mai scumpe dar vandute de prietenii domniei
sale", se spune in comunicat.

PSD nu-si poate explica situatia in care se afla sistemul sanitar, criza medicamentelor compensate si bulversarea prescrierii retetelor, mai ales ca anul trecut, guvernul PSD a acordat un numar mai mare de medicamente compensate pentru toate grupele de pacienti.

"In loc sa rezolve problema finantarii, ministrul Cinteza da vina pe fostii guvernanti dar gaseste si solutii pentru a ajuta firmele care l-au sponsorizat. Cu toate ca presedintele Basescu recunoaste ca a blamat gratuit reforma sanitara initiata de guvernul PSD intre 2000 si 2004, situatia sistemului sanitar aflat sub actuala guvernare s-a inrautati.

Nu intelegem lipsa de responsabilitate cu care ministrul Sanatatii isi bate joc de banul public si de sanatatea bolnavilor dar mai ales ne surprinde lipsa de reactie a premierului Tariceanu care in mod evident a piedut controlul in domeniul sanatatii", afirma social democratii.


(544 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD crede că premierul Tăriceanu a pierdut controlul în domeniul sănătății | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71091985702515 seconds.