Marți, 09 August 2005 - 08:50 AM Aleg.RO: Voiculescu pune conditii

Publicat de: Roxana ANDRONIC

ziua Presedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a conditionat ieri, schimbarea conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului si adoptarea unor legi in forma dorita de Alianta PNL-PD de acceptarea in interiorul Coalitiei de guvernamant a unui pachet de masuri. Concret, pentru prima data de cand se afla la Putere, Voiculescu s-a aratat dispus sa sustina proiectele liberalilor si democratilor, daca aliatii isi vor da ok-ul asupra unor masuri privind controlul averilor, reducerea TVA, alegerile locale si sprijinirea capitalului romanesc. Spinoasa problema a inlocuirii lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu din fruntea Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului, nu a fost insa lamurita pe deplin de liderul PC, acesta fiind destul de evaziv in declaratii. In acelasi interviu, Voiculescu a pus tunurile pe presedintele Traian Basescu, pe care l-a considerat drept "un regizor de culise", sustinand insa ca PC va parasi guvernarea doar daca seful statului va cere oficial acest lucru. Liderul conservatorilor nu s-a sfiit sa-i atace si pe partenerii de guvernare, catalogand PD-ul drept un partid hibrid si "un partid de neocomunisti". Reactia PNL si PD a fost pe masura asteptarilor, democratii iritandu-se la maximum de aprecierile lui Voiculescu, iar liberalii apreciind drept nefiresti conditionarile PC.

Scrisoare

catre Coalitie

Voiculescu a fost destul de neclar in problema schimbarii lui Vacaroiu si Nastase, aratandu-se insa dispus la un compromis in Coalitie. Concret, daca in prima faza, liderul PC a spus ca are nevoie de argumente solide pentru a fi de acord cu schimbarea celor doi pesedisti, sustinand ca "nu va da curs unei solicitari de revocare pe criterii politice", spre final liderul PC a pus niste conditii Aliantei. El a mentionat ca va vota schimbarea celor doi presedinti ai Camerelor daca Alianta va sprijini adoptarea unor legi propuse de PC, dar chiar si asa, a adaugat Voiculescu, ar mai fi de discutat. Ulterior, PC a emis redactiei un comunicat de presa, mentionand ca a fost trimisa deja Consiliului National de Conducere (CNC) al Coalitiei o scrisoare in care sunt formulate cererile fata de partenerii de guvernare. Ei au cerut discutarea, in sedinta de maine a CNC, a unui proiect de lege privind controlul averilor ce nu pot fi justificate legal, aprobarea principiului conform caruia TVA la produsele de baza sa fie redusa la zero si discutarea unui proiect de lege privind modificarea si completarea legii privind alegerile locale.

Aliatii, iritati

In replica, Maria Petre - liderul grupului parlamentar de la Senat al Aliantei, a sustinut ca "cea mai mare prostie politica" pe care a auzit-o vreodata este aceea ca PD ar fi un partid de neocomunisti. "Foarte clar e un singur lucru: ca si Dan Voiculescu si Partidul Conservator au o singura cale, aceea sa devina o solutie morala. Un lucru pe care il stie si il stiu colegii nostri din PC e ca schimbarea presedintilor de la Senat si de la Camera Deputatilor reprezinta prima prioritate a Coalitiei", a declarat pentru BBC, preluat de Rador, Maria Petre. La randul sau, vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat, pentru Rompres, ca "este nefiresc ca Partidul Conservator sa puna conditii partenerilor de coalitie". Potrivit vicepresedintelui liberal, aceste idei trebuie discutate intre parteneri in special cand este vorba de subiecte sensibile cum sunt TVA sau controlul averilor, care preocupa toate partidele aflate la guvernare.


(797 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Roxana ANDRONIC


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Voiculescu pune conditii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.84392404556274 seconds.