Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 07:57 AM Aleg.RO: Candidatul la Primaria Generala, o ecuatie cu mai multe necunoscute

Publicat de: ---

gardianul Agitatie mare sau resemnare printre partidele politice cu privire la desemnarea candidatului pentru Primaria Generala. Alianta PNL-PD se afla cu un pas inaintea celorlalte partide politice. Liberalii si-au desemnat candidatul in persoana lui Ludovic Orban, iar democratii l-au ales pe Adriean Videanu, insa... lupta interna nu s-a terminat. Sondajul de opinie in urma caruia va fi stabilit candidatul comun al Aliantei va fi realizat in perioada 31 ianuarie-3 februarie, la nivelul Bucurestiului, de institutele CURS si CSOP. Orban versus Videanu

Videanu a subliniat ca in campania pe care si-o va face va respecta intrutotul Protocolul Aliantei. In acest sens, el a aratat in Alianta nu exista "disensiuni”, in ciuda atitudinii candidatului propus de liberali, care a apelat la simbolurile Aliantei pentru a-si desfasura campania de promovare a imaginii. La randul lui, Emil Boc, presedintele interimar al PD, a remarcat faptul ca Orban a primit un "cartonas galben" pentru comportamentul sau.


La PSD, inghesuiala

Fostul partid de guvernamant, condus de Adrian Nastase urmeaza sa-si desemneze candidatul, in doua saptamani de zile, in urma unui sondaj de opinie. Printre cei care vor sa conduca Bucurestiul din scaunul de primar al actualului presedinte al statului, se afla Marian Vanghelie, Dan Darabont, Sorin Oprescu, Doru Giugula si Ion Blanculescu.


Mitica iese din calcul

Partidul Romania Mare inca nu s-a hotarat. Avram Dumitriu, purtatorul de cuvant al partidului a precizat ca astazi vor hotari candidatul pentru Bucuresti, el subliniind ca Dumitru Dragomir nu va mai candida. La randul lui, purtatorul de cuvant al PUR, Bogdan Pitigoi, a declarat ca decizia apartine organizatiei din Bucuresti, hotarare care va trebui aprobata de Biroul National de Conducere al partidului. De asemenea, Pitigoi a precizat ca nici macar nu s-au gandit pe cine sa desemneze.


AP, cu Alianta

Vicepresedintele AP si, totodata, purtatorul de cuvant al acestui partid, Mugur Ciuvica, a declarat, ieri, ca Actiunea il va sustine, in principiu, pe Ludovic Orban, candidatul PNL pentru cursa electorala pentru Bucuresti. Ciuvica a precizat ca "este important ca un reprezentant al unui partid de centru-dreapta sa conduca Primaria Generala, iar PNL este cel mai important partid de dreapta". Pe de alta parte, Ciuvica a subliniat ca in cazul in care Orban nu va fi ales drept candidat al PNL-PD pentru Primarie, sunt sanse reale ca AP sa sprijine orice alt candidat al Aliantei pentru Bucuresti, adaugand ca sunt sanse mici ca AP sa-si desemneze pe cineva, pentru ca "un partid extraparlamentar nu are sanse reale". In acest sens, el a subliniat ca "s-a produs o polarizare politica care nu mai ofera nici un fel de sanse partidelor mici".


Lis, inapoi la taranisti?

Taranistii sunt in febra fuziunilor. Acestia pregatesc Congresul de unificare din 20 februarie. Desi, Manifestul Popular, care avea drept scop crearea unui partid popular, a fost semnat si de AP si PCD, acestea s-au retras. Astfel PNTCD, va organiza Congresul de fuziune alaturi de URR si, se pare, de Partidul Crestin, condus de Viorel Lis, care a trecut, ieri, pe la sediul partidului condus de Gheorghe Ciuhandu. Asadar, prioritatea numarul unu a PNTCD este unificarea crestin-democrata. La randul lui, Partidul Forta Democrata din Romania (FDR), condus de Petre Roman, nu si-a stabilit candidatul. Roman a precizat ca FDR isi va alege un candidat propriu, nepunandu-se problema sustinerii unui alt candidat al altui partid pentru Primarie. De asemenea, PNG inca nu s-a decis pe mana carui candidat va merge.


Bogdan Aposolescu


(507 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Candidatul la Primaria Generala, o ecuatie cu mai multe necunoscute | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75249314308167 seconds.