Luni, 08 August 2005 - 05:15 PM Aleg.RO: Tăriceanu: 'Grupuri de interese există. Nu este un secret pentru nimeni'

Publicat de: ---

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/TariceanuCalin2_60x.jpg" align=left vspace=5>Premierul Călin Popescu Tăriceanu a susținut luni la Palatul Victoria o conferință de presă, ca răspuns la declarația președintelui Traian Băsescu, prin care acesta făcea anumite acuzații la adresa premierului și a întregului Executiv. Tăriceanu a încercat să dea un răspuns acuzațiilor venite din partea Cotroceniului referitoare la influența anumitor grupuri economice asupra deciziilor guvenului.

Șeful Guvernului a menționat faptul că într-adevăr, grupuri de interese există, iar acest lucru nu este un secret pentru nimeni. Cu atât mai mult cu cât, în acest moment procesele de privatizare a BCR și CEC se află în derulare. Primul ministru a mai spus că 'influența cercurilor de afaceri nu trebuie să ne facă să ne simțim temători, doar dacă acestea atentează la interesele țării, dacă aduc atingere interesului național'.

Tăriceanu asigură că nu s-au luat decizii care să favorizeze vreun partener, ci a fost respectat cadrul legal. De asemenea, premierul pare conștient de faptul că 'pot apărea grupuri de interese care să dorească beneficii în favoarea lor'.

Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit că, într-adevăr, el se consultă cu foarte multă lume în privința deciziilor pe care le ia, dar deciziiile finală îi apartin în totalitate, asumându-și responsabilitatea asupra acestora.

În acest cadru poate fi inclusă și decizia de a renunța la anticipate și premierul asigură cetățenii că nu au existat nici o influențare a deciziei politice din afară. 'Decizia de renunțare la anticipate, mi-am asumat-o personal', celalată decizie de a continua declanșarea alegerilor anticipate ar fi fost calificată drept iresponsabilă, mai ales datorită situației actuale din țară, ca urmare a inundațiilor.


(423 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Tăriceanu: 'Grupuri de interese există. Nu este un secret pentru nimeni' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0046119689941 seconds.