Luni, 08 August 2005 - 05:00 PM Aleg.RO: Băsescu: 'La strategia de securitate pe Marea Neagră se lucrează intens'

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/BasescuTraian60x80.jpg" align=left vspace=5>Președintele Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii 'Sfertul academic de la Radio România Actualități 'că 'se lucrează extrem de intens la definitivarea strategiei de securitate pe Marea Neagră, împreună cu reprezentanți și specialiști ai altor state. 'Probabil în această toamnă vom organiza un seminar extrem de important pe tema securității la Marea Neagră și lucrurile merg în desfasurare. Chiar simplul fapt - va dau un exemplu - simplu fapt ca trupe importante numeric ale unui stat NATO se antrenează în poligonul de la Babadag cu trupe românești este un semnal de interes pentru zonă', a explicat Băsescu.

Șeful statului a mai precizat că 'vestita' axă Washington-Londra-București este încă de actualitate, dar nu poate aduce public argumente, decât prin luna septembrie.

Referitor la pericolul terorist și retragerea trupelor din Irak, președintele a mai spus că România deocamdată execută un mandat ONU în Afganistan, în Irak și vom rămâne sub mandat ONU atâta timp cât guvernul irakian va solicita menținerea trupelor românești pe teritoriul irakian.

'Pana la urma, armata nu este o structura care sa fie tinuta in cazarmi. Armata este o structura de securitate nationala in primul rand, si in acelasi timp o structura prin care Romania se manifesta ca membru al unor aliante, fie ca discutam de NATO sau de niste aliante si angajamente bilaterale. V-as aminti ca trimiterea trupelor romanesti in Irak nu s-a facut in mandatul meu, s-a facut in baza unui angajament intr-o coalitie, iar eu ca presedinte consider ca Romania nu trebuie sa faca pasul inapoi de la niste angajamente pe care si le-a asumat. Daca parlamentul va decide altfel, este un lucru de care toti va trebui sa tinem cont, inclusiv presedinte si armata, dar eu nu voi fi promotorul ideii retragerii din angajamente, fie ele si bilaterale', a subliniat șeful statului.


(470 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: 'La strategia de securitate pe Marea Neagră se lucrează intens' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.568500995636 seconds.