Luni, 08 August 2005 - 02:35 PM Aleg.RO: Băsescu: 'Schimbarea șefilor SRI și SIE nu e o prioritate'

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/Basescu%20intro.jpg" align=left vspace=5>Președintele Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune realizată de postul Radio România Actualități, că nu este o prioritate schimbarea șefilor SRI și SIE. ''Nu e pentru mine o prioritate să schimb șefii serviciilor de informații, atâta timp cât nu am deocamdată ce pune în loc, atâta timp cât refuz să plec pe ideea că va trebui să perpetuăm șefi de servicii puși politic'', a explicat șeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că, deocamdată, 'sunt câțiva parteneri nesiguri în majoritatea actuală' în Parlament și nu este convins dacă propunerile sale de numire a noilor șefi ai serviciilor secrete vor fi primite bine. 'Prefer să mă feresc singur de penibil', a spus șeful statului.

Băsescu a mai explicat și rolul comunității de informații, în opinia sa, o inițiativă prost înțeleasă. 'Aceasta comunitate de informatii nu este o structură care ordonă serviciilor. Serviciile lucrează sub controlul CSAT și pe legile lor. Aici sunt tot naivitățile politice. Știu câțiva deputați care se agită, chiar se enervează pe ideea că ar putea să se creeze o suprastructură care să coordoneze SRI sau SIE. Asemenea monștri nu pot fi creați într-un stat democratic.


(495 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: 'Schimbarea șefilor SRI și SIE nu e o prioritate' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.82423400878906 seconds.