Luni, 08 August 2005 - 01:00 AM Aleg.RO: Proiecte SAPARD cu probleme în județul Cluj

Publicat de: Francisc MĂDĂRĂȘAN

AMOS News Trei proiecte europene finanțate prin programul SAPARD se derulează cu probleme. Proiectele au fost câștigate de administrațiile locale ale unor comune clujene. Întârzierile au fost descoperite de către angajații Prefecturii în 3 din cele 9 proiecte monitorizate în comunele Apahida, Băișoara, Căpușu Mare, Jucu, Căianu, Borșa, Fizeșu Gherlii, Baciu și Gilău. Verificările au fost efectuate de reprezentanții Prefecturii Cluj, în colaborare cu cei ai Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Cluj, ca urmare a unei sesizări primite din partea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale prin Agentia SAPARD, cu privire la înregistrarea unor întârzieri în derularea proiectelor de investiții în cadrul Măsurii 2.1. – Dezvoltarea și îmbunătățirea dezvoltării rurale.

Conform verificărilor, întârzierile au fost cauzate, în principal, de inundații, nerespectarea unor proceduri, neimplicarea corespunzătoare a consiliilor locale, nerespectarea, de către societățile de construcții, a clauzelor din contractele de lucrări.

Nerespectarea termenelor poate duce la rezilierea contractelor de finanțare, fapt ce ar afecta semnificativ bugetele locale, care vor fi obligate să restituie sumele achitate până în prezent prin Agenția SAPARD.


(447 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Francisc MĂDĂRĂȘAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Proiecte SAPARD cu probleme în județul Cluj | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.87664413452148 seconds.