Luni, 08 August 2005 - 04:50 AM Aleg.RO: Invazie de mărimi ale statului pe Litoral

Publicat de: Sînziana IONESCU

Gândul În acest week-end, plajele și cârciumile stațiunilor de pe Litoral au cunoscut un aflux rar întâlnit de politicieni cu rang înalt în ierarhia statului, printre care președintele, premierul, șefii pesediști ai Parlamentului, liderul PD, sau mai-marele peremist. Fiecare și-a petrecut timpul liber după cum îi e felul – de la șprițuială nocturnă cu dans nebun (Traian Băsescu) până la zăcut în spatele gardului vilei de protocol cu servire promptă din partea slugilor de partid (C.V. Tudor).

Șeful statului a țopăit pe țigănește
În timp ce fiica cea mare îl aștepta la ziua ei de naștere, Traian Băsescu petrecea de mama focului la câteva sute de metri depărtare. Președintele și prima doamnă a țării se distrau cu românii din diaspora invitați la Festivalul Callatis din Mangalia. Reuniunea a avut loc la terasa Cireșica din Olimp, acolo unde Băsescu iese seară de seară cu soția. Cuplul prezidențial a fost secundat de perechea Tăriceanu, care a ținut isonul Băseștilor la masă și pe ringul de dans. Ars de soare și cu chef ca întodeauna, Traian Băsescu a făcut spectacol și de data aceasta. Omul nu s-a mulțumit cu ascultarea programului artistic cu care delectează clienții veteranul Gil Dobrică și tânăra speranță Cristiana. El și-a luat soția la un blues, dansând foarte la sentiment, dar schimbând vorbe cu oricine îl aborda. Președintele cu pantaloni și pantofi albi de ginerică s-a dezlănțuit însă de-a binelea la apariția unei trupe de artiste din Chișinău, costumate în țigănci. Dovedind că știe pasul de „paranghelie“, Băsescu s-a așezat într-un genunchi, a bătut din palme, apoi a dat cu palma de pământ, acompaniind corespunzător dansul gitanelor focoase cu fuste înfoiate. Marinarul a uitat pentru câteva clipe de soția sa, pe care o învârtea un tânăr mustăcios, și el artist din Chișinău. La sfârșitul dansului, epuizat, Traian Băsescu a îmbrățișat-o pe frumoasa pirandă cu floare în păr, care l-a făcut să se simtă ca în tinerețe.
Mai reținuți, Călin și Ioana Popescu-Tăriceanu au preferat să danseze strâns lipiți.
Tânăra soție de premier părea foarte fericită și îndrăgostită de experimentatul soț, pe care l-ar fi sărutat cu siguranță pe ringul de dans dacă nu erau ochii presei ațințiți asupra lor. De altfel, la masă, ea a părut chiar un pic stânjenită de atenția pe care i-a acordat-o versatul lup de mare deghizat în președinte, care a profitat la un moment dat de lipsa primului-ministru pentru a-i invita blonda soție mai aproape de el. Ioana lui Călin își sărbătorea și ea ziua de naștere, o dată cu cealaltă Ioana, a lui Bodo, fiica neglijată a lui Traian Băsescu. Petrecerea de la Cireșica s-a stins cu greu spre dimineață.
Boc – anonim, cazat la trei stele
Mult mai discret decât mentorul Traian Băsescu, Emil Boc și-a petrecut vacanța pe Litoral în deplin anonimat. Nici măcar democrații constănțeni nu au fost anunțați de venirea șefului la mare. Emil Boc a fost zărit din întâmplare prin Constanța, în timp ce făcea cumpărături cu familia, în Tomis Mall-ul din centru, ca orice turist care se respectă. Spre deosebire de președintele țării sau de șeful guvernului, care stau în vilele de protocol din complexul rezidențial de la Neptun, primarul Clujului s-a cazat într-un hotel de trei stele din stațiunea Mamaia.
Năstase și Văcăroiu, la mare
Aflat și el pe Litoral, fără fastul de altădată, Adrian Năstase organizează timid ieșiri în public. Deși nu are priza la mase a lui Băsescu, șeful PSD se aventurează pe terenul acestuia. Perechea aristocratică Adrian și Dana Năstase a vizitat, în vacanța pe care o petrece la Neptun, bazarul din stațiune – câteva tarabe unde se vând nimicuri drept suveniruri. Trecătorii s-au îmbulzit să îl vadă de aproape pe fostul premier, care s-a prefăcut încântat de baia de mulțime. Și colegul său de la conducerea Parlamentului, Nicolae Văcăroiu, își petrece concediul pe Litoral, dar, până acum, președintele Senatului nu a comis nimic demn de consemnat.
Locotenenții lui Vadim îl satisfac non-stop
Opoziția este reprezentată la mare și prin președintele PRM, C.V.Tudor. Cât stă Vadim la mare, membrii de partid bat des drumul la Neptun, acolo unde „tribunul” ocupă, prin tradiție, o vilă de protocol de-a lui Ceaușescu. Peremiștii verifică în permanență dacă șeful are tot ce îi trebuie. Sarcina cea mai grea revine parlamentarilor și consilierilor, din ce în mai puțini, care trebuie să se asigure personal de bunul mers al vacanței lui C.V. Tudor. „Locotenenții“ se execută fără crâcnire și sunt permanent în alertă, pentru ca „tribunului” să nu-i lipsească nimic și să-și satisfacă fără pauze gusturile rafinate.


(815 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Sînziana IONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Invazie de mărimi ale statului pe Litoral | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2912821769714 seconds.