Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 07:55 AM Aleg.RO: Ordonanta RAFO, aprobata de senatori

Publicat de: ---

gardianul Senatul a aprobat, ieri, cu 76 de voturi "pentru", 39 "impotriva" (grupul PSD) si doua abtineri, Ordonanta de Urgenta care suspenda preluarea de catre AVAS a creantelor RAFO si CAROM, la finalul unor dezbateri indelungi in cadrul carora s-a invocat si argumentul neconstitutionalitatii, transmite Mediafax. «Imbecilitate» juridica?

Cel mai vehement discurs impotriva ordonantei l-a avut senatorul PSD, Antonie Iorgovan care a calificat actul normativ drept "o imbecilitate din punct de vedere al ordinii juridice". In opinia lui, ordonanta emisa de Guvernul Tariceanu este neconstitutionala, avand in vedere ca in cazul RAFO s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca atacata, in prezent, printr-un recurs de AVAS. Dezbaterile din plen au prilejuit si luari de cuvant fara legatura directa cu subiectul lucrarilor. Desi a anuntat ca grupul PRM va vota in favoarea ordonantei, Corneliu Vadim Tudor a lansat multiple acuze la adresa mai mulor persoane publice. Astfel, el a sustinut ca exista o "mafie a petrolului din Romania, iar seful ei este Dinu Patriciu" care a stiut sa-i "cointereseze" pe mai multi, astfel incat tot ceea ce "tine" de el "se musamalizeaza". "In 2001 Dinu Patriciu a dat o lovitura bursiera si intr-o singura zi a cistigat impreuna cu Calin Popescu Tariceanu miliarde de lei", a spus Vadim Tudor.

"Sa se suspende si ordonanta care il favorizeaza pe Dinu Patriciu", a propus Vadim Tudor, precizand, in acelasi context, ca, in cazul in care justitia va dovedi ca Traian Basescu este vinovat de "instrainarea si jefuirea flotei romanesti", PRM va initia procedurile de suspendare a presedintelui Romaniei.


Pro si contra

Berceanu a intervenit si i-a cerut presedintelui de sedinta, Nicolae Vacaroiu, sa-i atentioneze pe vorbitori sa ramina strict in limitele subiectului dezbatut, insa Vacaroiu nu a parut sa considere intemeiata observatia sa. "Un senator are dreptul, cand ia cuvantul, sa faca si comparatii colaterale", a raspuns Vacaroiu. Desi in urma cu citeva zile Vacaroiu anuntase ca va vota in favoarea ordonantei, ieri, potrivit listei de vot, presedintele Senatului s-a pronuntat impotriva. Au fost insa doi senatori PSD - Alexandru Athanasiu si Dan Mircea Popescu - care s-au abtinut si unul (Traian Novolan) care a votat "pentru". Actul normativ urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, care are rolul decizional in aceasta chestiune.

A.M.


(463 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Ordonanta RAFO, aprobata de senatori | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77966594696045 seconds.