Duminică, 07 August 2005 - 12:35 PM Aleg.RO: Diaspora vrea ales în Parlamentul României

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Românii din diaspora au solicitat premierului Călin Popescu Tăriceanu, prezent sâmbătă, la deschiderea lucrărilor simpozionului “Românii de pretutindeni”, să faciliteze reprezentarea lor în Parlamentul României. Prezent la Mangalia pentru acest eveniment, premierul s-a întreținut cu mai mulți reprezentanți ai diasporei românești. În cadrul discuțiilor referitoare la politicile statului român în relația cu românii din străinătate, reprezentantul Franței, Bartolomeu Săvoiu a apreciat că de vreme ce există 10 milioane de români din diaspora aceștia ar trebui să aibă un reprezentant în Parlamentul României.

“Chiar și micile minorități din țară au deputații lor” a mai spus Săvoiu. Premierul a încercat să-i liniștească pe participanții la seminar și în legătură cu problema pașapoartelor reținute la întoarcerea în țară de autoritățile române. Tăriceanu a minimalizat efectul reala al probloemei, catalogând-o drept “o furtună într-un pahar cu apă”.

Tăriceanu a atras atenția însă asupra necesității respectării cerințelor UE. “Am vorbit la telefon cu premierul Spaniei care mi-a spus că spaniolii sunt pro-români, însă Franța, Austria și-au făcut un titlul de glorie din respingerea imigrației ilegale, mai ales din țări noi intrate în UE”, a arătat Tăriceanu.


(450 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Diaspora vrea ales în Parlamentul României | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73838210105896 seconds.