Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 07:49 AM Aleg.RO: Daca a fost persecutat de PSD, de ce nu vine in fata Justitiei Aliantei?

Publicat de: ---

gardianul In ultimele zile, la sediul redactiei "Gardianul" au fost primite nenumarate telefoane de amenintare, chiar si cu moartea. Toate au culminat insa cu ziua de ieri, in care mai multi manifestanti, adepti ai lui Gregorian Bivolaru, au incercat sa exercite presiune asupra Justitiei, proferand pe de alta parte grave insulte la adresa ziaristilor de la "Gardianul" si "Ziua", care au indraznit sa dea publicitatii mai multe anchete in care aratau opiniei publice capetele de acuzare ce se regaseau si in rechizitoriul Parchetului.

Nu ne impresioneaza in nici un fel amenintarile acestora. Ne vom face si de acum incolo datoria fata de cititorii nostri, pe care ii vom informa corect. Facem precizarea ca vom continua investigatiile noastre legate de Gregorian Bivolaru, intrucat faptele de care este acuzat prezinta un deosebit pericol social. Nu ne referim doar la evaziunea fiscala, considerata de Guvern act criminal, ci si la proxenetism, la practicile sexuale perverse in grup, la idolatrie, la urinoterapie.

Oricat ar vrea sa-l scuze anumiti adepti, imaginile prezentate de toate televiziunile din Romania arata fara putinta de tagada ca la diversele adunari ale acestora puteau fi vazute persoane dezbracate total, care participau la "jocuri tantrice" si care se prosternau lui "Guru". Anumiti adepti sustineau ca era vorba despre oferirea unor ofrande cu prilejul implinirii unui numar de ani de catre liderul lor.

Pentru a fi bine intelesi, nici unul dintre ziaristii publicatiei noastre nu are nimic personal cu membrii MISA. Cei care practica adevarata yoga au tot respectul nostru si putem spune chiar ca o serie de colegi de-ai nostri sunt practicanti yoga, dar la alte scoli. Nimeni nu are ceva impotriva promovarii unui anumit tip de spiritualitate si a unei paradigme culturale. Poate ca Gregorian Bivolaru a studiat foarte mult si are niste calitati pedagogice deosebite, o putere aparte de a convinge si de a atrage adepti.

Grav este insa ca pe aceasta tulpina luminoasa s-au altoit impostura, obsesia unor practici sexuale aberante, in care au fost atrase si minore, traficul de carne vie, manipularea unor tineri care s-au transformat in sustinatori fanatici de tip kamikaze sau Hezbollah.

De fapt, totul a pornit in urma cu mai multi ani, cand parinti distrusi de durerea disparitiei copiilor de acasa au venit sa se planga la redactie. Adolescentii ramasesera captivi in ashram-uri, atrasi probabil de un tip de sexualitate ce se promova acolo, poate si de un anumit gen de ezoterism. Atragerea unor tineri fara prea mult discernamant si despartirea de familie constituie, de asemenea, acte ce prezinta un mare pericol social. Iata de ce "Gardianul" si "Ziua" vor sa sprijine Justitia romana, care are datoria de a face lumina in acest caz. Intr-o scrisoare primita la redactie, de la MISA, se punea intrebarea: "De ce este Gregorian Bivolaru mai periculos decat Corneliu Iacobov, Ioan Niculae, Ioana Maria Vlas, Razvan Temesan, Ovidiu Tender, Culita Tarata, Sorin Beraru?" Raspunsul este ca fiecare dintre ei va putea fi considerat vinovat atunci cand instantele vor da o hotarare definitiva, insa toti cei numiti se gasesc la adrese cunoscute de organele abilitate si pot fi adusi in fata judecatorilor, spre deosebire de Gregorian Bivolaru, care este disparut.

Putem sa acceptam ca, asa cum sustin adeptii MISA, a fost declansata "o vanatoare de vrajitoare la ordinele PSD si ale lui Adrian Nastase". Totusi, daca Gregorian Bivolaru se stie nevinovat, cu atat mai mult, cu cat membrii MISA au fost sustinatorii lui Traian Basescu si ai Aliantei, de ce nu se prezinta in fata Justitiei Monicai Macovei si Renatei Weber, care, la randul lor, l-au sustinut prin declaratii publice?


Gabriel G. Stanescu


(648 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Daca a fost persecutat de PSD, de ce nu vine in fata Justitiei Aliantei? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78059887886047 seconds.