Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 07:42 AM Aleg.RO: Adriean Videanu ii sufla lui Emil Boc sefia PD

Publicat de: ---

jurnalulnational Greii din PD ii pregatesc presedintelui interimar Emil Boc o veste proasta: nu va fi presedinte plin. Cel mai popular lider al PD este sustinut doar de Traian Basescu, in timp ce taberele din partid il vor inscauna presedinte pe Adriean Videanu. In mai putin de o luna pedistii trebuie sa se decida pe cine ar vrea lider pentru urmatorii patru ani. Atunci incep formalitatile pentru organizarea Conventiei Nationale a partidului. Mecanismele prevazute de statutul partidului spun ca data acesteia trebuie stabilita cu cel putin 90 de zile inainte, iar cu 80 de zile inainte trebuie depuse si motiunile cu care candideaza pretendentii la sefia partidului.

CALENDAR. Cum precedentul congres a avut loc pe 21 mai 2001, peste doua saptamani ar trebui fixata data alegerilor. Pana la 1 martie ar trebui depuse motiunile, insotite de semnaturile a 35 de sustinatori, alesi de obicei din conducerea centrala si judeteana. Startul in PD s-a dat, cu alte cuvinte. Pretendetii la functia lasata libera de Traian Basescu ar trebui sa lucreze la motiuni. Taberele din partid trebuie sa stie deja pe cine sustin.

CANDIDATI. Or, chiar daca oficial la PD nu se sufla o vorba despre alegeri interne, tacit itele s-au tes deja. Emil Boc, "uns" inca de acum un an de catre Traian Basescu drept posibil succesor al sau, nu are nici o sustinere in randul greilor din partid. Posibilii contracandidati – Vasile Blaga, Radu Berceanu, Liviu Negoita, Adriean Videanu – care nu vor candida nicicand unul impotriva celuilalt pentru ca ii leaga aceeasi tabara, prietenii, ani de lucru impreuna – il vor trimite in competitie pe Videanu. Blaga, mana de fier a partidului, cel care controleaza organizatiile judetene, a anuntat, spun surse din partid, ca nu are stofa publica de presedinte si nu va candida. Berceanu ca a fost prea expus scandalurilor.

RECOMPENSA. Ca atare, in jurul lui Videanu se vor strange "greii" si organizatiile pe care ei le controleaza: toata Oltenia lui Berceanu, sudul lui Alin Albu, Bucurestiul cu cele sase organizatii, conduse chiar de Videanu, Bacaul "prietenului" Vasile Nistor si peste ei toti Blaga, cu toata tara unde a inscaunat conduceri de patru ani incoace. Se spune chiar ca sefia PD este recompensa pe care partidul i-o va da lui Videanu pentru ca a acceptat sa candideze la Primaria Capitalei, cu conditia sa si castige. Lui Emil Boc ii ramane Ardealul, acolo unde nu va fractura Blaga.

Cu greu in aceste conditii va mai rasari un alt candidat puternic. Spun surse din partid ca si Sorin Frunzaverde s-ar gandi sa candideze, doar daca nu va candida Boc. Cat despre Cozmin Gusa, el anunta de cate ori este intrebat ca el nu candideaza la sefia PD pentru ca el vrea sa se concentreze pe activitatea parlamentara (sic!). Videanu si Boc se feresc sa-si faca publice intentiile. Un lucru e cert: Boc pune problema sa nu candideze.


DEFENSIVA
"Decizia nu am luat-o, dar nu am renuntat la ideea de a candida" - Emil Boc, presedinte interimar al PD


EVAZIV
"In perspectiva Conventiei, nu e problema persoanei, ci a pozitiei pe care PD urmeaza sa o ocupe pe esichierul politic romanesc" - Adriean Videanu vicepresedinte PD

OANA STANCU


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Adriean Videanu ii sufla lui Emil Boc sefia PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73337292671204 seconds.