Sâmbătă, 30 Iulie 2005 - 01:35 PM Aleg.RO: Markó: S-a revenit asupra deciziei privind trecerea frontierei

Publicat de: Benone SIMIONESCU

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/BelaMarko2_60x.jpg" align=left vspace=5>Vicepremierul Markó Béla, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Tg-Mureș, că Executivul a revenit asupra Ordonanței de Urgență nr. 28/2005 și a reintrodus excepția de la obligația prezentării unei sume în valută la ieșirea din țară, pentru persoanele care sunt invitate la rude. Liderul UDMR a arătat că această decizie a fost luată în ședința de Guvern de joi, la inițiativa formațiunii pe care o conduce, deoarece foarte mulți etnici maghiari au rude în Ungaria și doresc să călătorească liber fără a fi constrânși de obligația prezentării la vamă a sumei de 500 de euro, atunci când își vizitează rudele.
Markó Béla a reamintit că prin Ordonanța de urgență 28/ 2005 emisă în urmă cu două săptămâni, Guvernul anula această excepție prevăzută de o alta ordonanță mai veche, OUG 144/2001.

Ca urmare a intervenției la nivelul grupului parlamentar al UDMR, s-a luat legătura cu ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, și a fost admisă din nou această excepție, astfel că persoanele care au o invitație scrisă de la rude, sunt exceptate de la plata sumei în valută la ieșirea din țară, a mai precizat Markó Béla.


(1288 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Benone SIMIONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Markó: S-a revenit asupra deciziei privind trecerea frontierei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60695481300354 seconds.