Joi, 27 Ianuarie 2005 - 07:35 PM Aleg.RO: Primăria Negrași-Argeș a rămas fără sediu

Publicat de: Carmen RĂDULESCU

AMOS News Caz unic în Argeș. Primăria comunei argeșene Negrași a fost tolerată dintotdeauna într-un spațiu care nu i-a aparținut. Imobilul în care încă funcționează a devenit proprietatea privată a unui localnic inginer de avioane. Primarul localității speră să fie tolerat pentru că bani pentru construirea unui nou imobil nu există. În 1991 fostul CAP de la Negrași a fost transformat în două societăți agricole pe acțiuni Narcisa și Unirea. Acționarii celor două firme au devenit foștii cooperatori, fiecare primind acțiuni în funcție de anii lucrați în defunctul CAP și de normele realizate.

Patrimoniul Cooperativei Agricole de Producție a fost împărțit între cele două societăți în funcție de terenul deținut de oameni. La vremea respectivă grajdurile au fost cumpărate de un anume Nicolae Negru care urma să le acorde anual creanțe foștilor membrii CAP. Numai că activitatea nu a fost performantă iar oamenii nu au primit niciodată nimic.

Săptămîna trecută Nicolae Negru i-a convocat pe cei 39 de membri ai Asociației Narcisa și le-a propus acestora să-i vîndă toate acțiunile contra unor importante sume de bani.

În patrimoniul propus spre cumpărare de omul de afaceri era inclusă și clădirea în care funcționează dintotdeauna primăria Negrași și care a aparținut pe vremuri defunctului CAP.

La respectiva ședință a participat și primarul Nicolae Radu care s-a oferit să plătească 200 de milioane și să cumpere imobilul pentru primărie. Deoarece oamenii n-au acceptat oferta pentru că au dorit să vîndă absolut toate bunurile doar unei singure persoane cererea edilului a fost respinsă. Ca atare Nicolae Negru a devenit și proprietarul clădirii în care funcționează primăria localității. Este vorba de fapt despre etajul imobilului pentru că doar acolo își desfășoară activitatea autoritățile locale, la parter avînd loc ate activități, locația găzduind inclusiv un serviciu de telefonie.

Primarul comunei Negrași Nicolae Radu nu se teme că în orice moment el și funcționarii din primărie pot fi aruncați în stradă. El susține că deja a bătut palma cu omul de afaceri care a acceptat să-i vîndă clădirea pentru suma de 200 de milioane de lei: "În momentul în care a avut loc ședința cu acționarii s-a specificat în procesul verbal că 60% din clădire va putea fi cumpărată de noi. Domnul Negru a acceptat și urmează să avem o întrevedere pentru perfectarea înțelegerii".

În același timp însă edilul recunoaște că se impune construirea unui sediu modern de primărie pentru care nu există însă fonduri: "Suma minimă necesară pentru construirea unei primării modeste este de 3 miliarde de lei în timp ce pentru un imobil care să ne fie util și să fie și modern ne trebuie cel puțin 5 miliarde. Am informat conducerea Consiliului Județean și ni s-a promis sprijin în cazul în care vom fi evacuați de aici. Eu chiar am făcut o glumă și le-am spus oamenilor că la o adică în satul meu există o clădire pe pot transforma în primărie dacă voi fi obligat să plec de aici".

Pe de altă parte proprietarul clădirii în care funcționează primăria Negrași susține că nu a luat nici o decizie în ceea ce privește soarta imobilului. Omul de afaceri Nicolae Negru spune că a bătut palma cu primarul dar că va trebui să analizeze situația: "Știți domnul primar s-a purtat foarte urît cu mine. Și eu am candidat în vară la funcția de primar dar ca independent pentru că sînt apolitic. Știți edilul de 15 ani nu plătește 1 leu chirie la nimeni, n-are nici un fel de act încheiat cu nimeni pentru funcționarea primăriei și pot să vă spun că de 15 ani primăria Negrași funcționează ilegal. Mai mult cu de la sine putere primarul și-a permis în 2003 să închirieze parterul clădirii fără drept la ROMTELECOM și să încaseze chirie deși parterul este proprietatea mea. Pot să vă asigur însă că voi găsi o soluție favorabilă ambelor părți chiar dacă primarul s-a purtat urît cu mine. Eu sînt fiu al satului vreau să fac ceva pentru semenii mei și nu sînt capabil să-i arunc pe fumcționarii din primărie în stradă".

La propunerea ''Curierului zilei'' omul de afaceri Nicolae Negru a acceptat să ia în calcul și soluția de a dona clădirea primăriei Negrași.


(537 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Carmen RĂDULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăria Negrași-Argeș a rămas fără sediu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73433303833008 seconds.