Vineri, 29 Iulie 2005 - 08:47 AM Aleg.RO: Guvernul "să repare" legea!

Publicat de: ---

azi Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat că "regia bucureșteană de transport public are capacitatea de a-și relua traseele din Ilfov în numai trei zile, însă, la ora actuală, lipsește cadrul legal pentru ca autobuzele bucureștene să revină pe fostele trasee". "În privința suspendării liniilor preorășenești, sunt necesare câteva precizări: Primăria Capitalei nu a făcut altceva decât să respecte legea. Mijloacele de transport ale Bucureștiului nu pot circula în afara ariei administrative a orașului. Așa spune legea, așa procedăm", a precizat primarul general. El a făcut referire la Ordonanța Guvernului 86/2001, care reglementează transportul public local. Conform acesteia, RATB-ul nu poate circula în județul Ilfov, deoarece traseele depășesc granița administrativă a Capitalei.
Deși consideră că Bucureștii și Ilfovul au "relații speciale" - iar legea trebuia să excludă Capitala de aceste limitări de trasee - primarul general susține că soluția reluării transportului preorășenesc ar fi amendarea ordonanței.
"Este o mare lacună în lege, pentru că nu s-a ținut cont de relația specială pe care Bucureștiul o are cu Ilfovul. Dacă Guvernul va modifica această prevedere, care interzice regiei bucureștene să circule pe drumurile interjudețene și chiar să participe la licitații pentru trasee, atunci problema este ca și rezolvată. RATB-ul este pregătit, oricând, să intre pe fostele linii, iar acest lucru s-ar realiza în cel mult trei zile", a mai spus Videanu. Cele 68 de linii de transport în comun care făceau legătura între București și localitățile limitrofe din Ilfov au fost desființate, cu două săptămâni în urmă.
Ele urmau să fie înlocuite cu mijloace de transport în regim maxi-taxi, în urma unei licitații organizate de Autoritatea Rutieră Română. Firmele care au câștigat licitațiile circulă pe traseele preorășenești, însă numai până la capetele de linie pe care mijloacele de transport RATB le au la intrarea în Capitală.
Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov susțin că decizia municipalității privind desființarea liniilor preorășenești aduce mari deservicii locuitorilor din Ilfov.
Sindicatul cercetătorilor a făcut un protest public, afirmând, că prin această decizie, peste două miii de salariați nu vor putea ajunge pe Platforma de Fizică de la Măgurele, costul biletului de călătorie perceput de operatorii privați fiind mult mai mare. Afectați de decizia municipalității vor fi și studenții Facultății de Fizică a Universității București, care, în prezent, nu beneficiază de nici o facilitate din partea operatorilor privați.


(1091 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Guvernul "să repare" legea! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77043390274048 seconds.