Miercuri, 12 Aprilie 2017 - 05:18 AM Aleg.RO: Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va aparea un capitol care va prevedea si SANCTIUNI

Publicat de: ---

Bursa

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca, in urma dezbaterilor publice si a dezbaterii parlamentare asupra proiectului de lege privind vaccinarea, va aparea un capitol care sa prevada sanctiuni .

Foto: Romania libera Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu contine un capitol de sanctiuni, dar, asa cum stim, orice lege care dorim sa fie aplicata si care dorim sa aiba un rezultat final are nevoie de acest capitol de sanctiuni. Aceste sanctiuni vor aparea in lege urmare a dezbaterilor publice si urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sanatate ale Senatului si Camerei Deputatilor. Noi stim ca este necesar un capitol, la un moment dat s-a si gandit un set de sanctiuni", a afirmat ministrul.

Proiectul legii vaccinarii, pus in dezbatere publica. Inscrierea copiilor la scoala, pe baza documentului care atesta vaccinarea

In opinia sa, in prezent, se inregistreaza un moment "optim" pentru aparitia acestei legi in contextul epidemiei cu care Romania se confrunta.

Bodog a adaugat ca sanctiunile vor trebui astfel dimensionate incat sa aiba o cat mai mare acceptanta din partea opiniei publice, dar, in acelasi timp, sa asigure o imunizare corecta a copiilor.

El a spus ca parintele poate refuza vaccinarea, dar refuzul va fi facut pe proprie raspundere.

Intrebat daca a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului, Florian Bodog a raspuns: "Corect".

Rodica Tanasescu: Ni se pare necesara o lege a vaccinarii, dar sa se respecte niste puncte


(803 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va aparea un capitol care va prevedea si SANCTIUNI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72102999687195 seconds.