Miercuri, 12 Aprilie 2017 - 05:18 AM Aleg.RO: Fostul deputat Cristian Rizea: I-am vandut lui Sova un imobil in rate. Banii erau ridicati lunar de soferul meu

Publicat de: ---

Antena 3

Fostul deputat Cristian Rizea a declarat marti la Înalta Curte de Casatie si Justitie ca i-a vandut in anul 2011 un imobil lui Dan Sova, acesta platind 300 .000 de euro in 60 de rate, iar o parte din bani au fost ridicati de soferul lui de la casa de avocatura a lui Sova.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Cristian Rizea a fost audiat la Instanta suprema, in calitate de martor, in dosarul "CET Govora", in care fostul senator Dan Sova este judecat pentru trafic de influenta. Audierea are legatura cu un imobil pe care Sova l-a cumparat de la Rizea. Procurorii sustin ca o parte din banii platiti de Sova pentru acel imobil proveneau din contractele casei sale de avocatura cu CET Govora.

"Nu mai tin minte suma de bani pe care am primit-o inainte de notariat. Nu imi amintesc nici suma de bani pe care am primit-o la notar, cand am incheiat contractul. Banii i-am primit in mana, cash, nu prin instrumente de plata bancare. Banii i-am predat fratelui meu. Ulterior, fratele meu mi-a facut plangere penala. Avand in vedere relatia de prietenie si apropiere cu Dan Sova, am avut incredere in el si i-am predat imobilul chiar in ziua semnarii actelor la notariat. Am convenit sa imi plateasca restul in transe de 5.000 de euro pe luna, pe 3 — 4 ani. Pentru acestea nu s-a incheiat un act aditional, pentru ca aveam incredere unul in altul. Primele rate le-am ridicat chiar eu de la cabinetul de avocat al lui Dan Sova, banii fiindu-mi inmanati de doamna Ciurcu Simona, angajata la casa de avocatura si persoana de incredere a lui Sova. Ulterior, se ducea soferul meu, lunar. Alte rate lunare le-am primit chiar eu cand ma deplasam cu soferul meu si ma intalneam cu soferul lui Sova", a declarat Rizea.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la un denuntator, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Anchetatorii mai arata ca Mihai Balan a produs un prejudiciu in dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totala decontata cu o frecventa lunara, in baza celor doua contracte), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite, in acelasi cuantum, de catre firma de avocatura.

DNA precizeaza ca, in perioada decembrie 2011 — decembrie 2012, societatea de avocati a emis lunar catre CET Govora facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate in perioada decembrie 2011 — decembrie 2012. In aceeasi perioada, senatorul a incasat de la societatea de avocati suma totala de 60.000 de euro.

In cea de a doua perioada contractuala, Dan Sova a incasat un comision in valoare totala de 40.000 euro. DNA mentioneaza ca cea mai mare parte a banilor primiti de Dan Sova au fost orientati, in mod direct, catre stingerea unei datorii provenite din cumpararea unui imobil situat in Bucuresti.


(1064 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Fostul deputat Cristian Rizea: I-am vandut lui Sova un imobil in rate. Banii erau ridicati lunar de soferul meu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55427885055542 seconds.