Marți, 11 Aprilie 2017 - 05:06 AM Aleg.RO: Viorel Hrebenciuc, ACHITAT in dosarul "Mita pentru PSD"

Publicat de: ---

jurnalulnational

Viorel Hrebenciuc a fost achitat in dosarul "Mita pentru PSD", in care era acuzat de savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, potrivit Romania TV .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Decizia a fost luata, luni, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1 si poate fi contestata in termen de 10 zile de la comunicare.

"In baza art. 396 alin. 1 si 5 C. pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C. pr. pen. dispune achitarea inculpatului HREBENCIUC VIOREL pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa in forma continuata prev. de art. 273 alin. 1 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. si art. 5 C. pen. (acte materiale din data de 25.10.2011 si 26.06.2013). In baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat in cuantum de 1.800 lei raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 10.04.2017", se arata in decizia magistratilor Judecatoriei Sectorului 1.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, fiind acuzat ca dat declaratii nesincere in dosarul "Mita la PSD", in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu.

Fostul deputat este acuzat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, in forma continuata.

Este cel de-al treilea dosar in care Viorel Hrebenciuc este trimis in judecata.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in urma unei plangeri depuse de omul de afaceri Ioan Niculae, potrivit Agerpres. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc ca ar fi facut declaratii false in dosarul "Mita la PSD" privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Citeste si: Viorel Hrebenciuc, URMARIT PENAL pentru marturie mincinoasaIn martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost audiat in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", ca de finantarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoana si apropiatii acestuia, Ionut Costea si Ion Bazac."In acest context, Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana", declara atunci Hrebenciuc.Tot atunci, Hrebenciuc spunea ca Mircea Geoana l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finantarea campaniei electorale. "Nu pot preciza daca Geoana m-a trimis la Niculae pentru o finantare legala sau nelegala. In principiu era legala. Niculae a vrut sa faca plata prin banca. Eu discutam cu alti finantatori doar cand eram trimis", a sustinut Viorel Hrebenciuc.

Citeste si:  Ioan Niculae l-a denuntat pe Viorel Hrebenciuc. Ce dezvaluiri a facut din inchisoare

Viorel Hrebenciuc este acuzat de omul de afaceri Ioan Niculae ca a facut declaratii mincinoase. Hrebenciuc a fost martorul cheie in dosarul campaniei lui Mircea Geoana, dosar in care Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani si sase luni de puscarie.Ioan Niculae il acuza pe fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, ca ar fi mintit in acesta ancheta si mai ales in fata judecatorilor. Niculae s-ar fi plans anchetatorilor ca a fost supus la presiuni de Hrebenciuc.Potrivit unor surse judiciare, Niculae ar fi afirmat ca i-a platit bani gheata lui Hrebenciuc, undeva la 300.000 - 400.000 de lei, bani care au fost platiti cu sacosa si apoi ar fi fost folositi in aceasta campanie electorala.Ioan Niculae a fost condamnat, in aprilie 2015, la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD".


(565 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Viorel Hrebenciuc, ACHITAT in dosarul "Mita pentru PSD" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51581382751465 seconds.