Marți, 11 Aprilie 2017 - 05:06 AM Aleg.RO: Comisia juridica: Sa se SCADA noua zile, nu doar trei, pentru 30 de zile de DETENTIE in conditii improprii

Publicat de: ---

jurnalulnational

Deputatul UDMR Marton Arpad a propus ca detinutilor care petrec 30 de zile in conditii improprii sa li se scada nu doar trei zile din pedeapsa totala, ci noua, argumentand ca bonusul de trei zile nu va duce la degrevarea penitenciarelor .

Deputatul USR Ion Stelian Cristian a sustinut ca propunerea de crestere a numarului de zile de la trei la noua ar putea sa para „o gratiere mascata”.

Ion Stelian Cristian a facut trimitere la conditiile din caminele studentesti si la cele din spitalele, afirmand ca parlamentarii ar trebuie sa se raporteze la „conditiile generale din societate, ca sa nu se creada ca sunt favorizati cei care au incalcat legea”.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Deputatul ALDE Steluta Cataniciu a declarat ca va sustine amendamentul propus de UDMR.

“Si eu achiesez la amendamentul domnului deputat Marton Arpad, acel beneficiu de 9 zile, nu as vrea sa mergem pe idea ca este o gratiere mascata (
) In situatia in care legea va fi adoptata se va pune o presiune pe penitenciarele din tara sa isi imbunatateasca conditiile de detentie”, a spus Steluta Cataniciu.

Social-democratii au oscilat in privinta bonusului care ar trebui acordat pentru 30 de zile petrecute in conditii de detentie improprii. Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a sustinut ca este de acord cu propunerea UDMR, in timp ce Alexandru Balanescu a argumentat ca o medie de sase zile ar fi recomandata.

„O medie de sase zile sau cinci zile cred ca ar rezolva aceasta problema. Altfel s-ar putea sa existe multe critici, opozitie cu privire la acest bonus. Este cam mult si aceasta treime duce la o nejustificata liberare. (
) noua zile mi se pare cam mult (
) Limita maxima eu o vad la sase zile”, a spus deputatul PSD Alexandru Balanescu.

Marton Arpad a propus si ca pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa detinutilor sa le fie scazute 20 de zile din pedeapsa totala, propunerea nefiind dezbatuta in sedinta comisiei.

PNL nu si-a exprimat pozitia in cadrul dezbaterii cu privire la modificarea legii executarii pedepselor si a masurilor privative de libertate.

Presedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a afirmat ca dezbaterea va fi reluata in urmatoarea sedinta, urmand ca raportul care va fi intocmit de comisie sa fie supus votului plenului Camerei Deputatilor – for decizonal.

Proiectul pentru modificarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal a fost adoptat de Senat, textul legii prevazand reducerea a trei zile pentru o perioada de 30 de zile petrecuta in conditii de supraaglomerare, “spatiu necorespunzator”.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'sc-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_sponsored', placement: 'taboola-Mediafax_sponsored', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery' }); window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'organic-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_organic', placement: 'taboola-Mediafax_organic', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Share pe Facebook


(479 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Comisia juridica: Sa se SCADA noua zile, nu doar trei, pentru 30 de zile de DETENTIE in conditii improprii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60110712051392 seconds.