Marți, 11 Aprilie 2017 - 05:06 AM Aleg.RO: LEGEA SALARIZARII mai asteapta. Cum se schimba retribuirea bugetarilor. GRILELE DE SALARIZARE VIDEO

Publicat de: ---

jurnalulnational

Legea salarizarii bugetarilor va fi depusa luni la Parlament, dupa ce va fi semnata si de senatori, a anuntat ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Olguta Vasilescu . RomaniaTV.net va prezinta principalele prevederi ale noului act normativ.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

LEGEA SALARIZARII va fi depusa in Parlament saptamana viitoare, desi initial trebuia depusa luni.. "Luni, depunem legea la Parlament, dupa ce o semneaza si senatorii. Sunt convinsa ca aceasta lege va fi foarte apreciata de cei care au salarii mici si au fost nedreptatiti timp de 25 de ani, asa cum sunt convinsa si ca ea va fi aplicata. Sunt la fel de convinsa ca o vor aprecia si cei cu salarii mari, care vor vedea ce cresteri au si ei. Mai putin bugetarii de lux. Putini. Daca vor comenta, poate ca toata lumea va fi interesata si ce salarii au in plata. Dar stiu ca nu o vor face. Nicio familie ocupationala nu va fi afectata, in ansamblu. Nici Justitia, unde cresterile sunt semnificative", a anunat Olguta Vasilescu.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca proiectul Legii salarizarii unitare nu a fost dat pana acum publicitatii pentru ca tot s-au facut modificari pe proiect, insa textul legii va intra luni in parcursul legislativ.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare, in forma agreata de coalitia guvernamentala. Vasilescu a precizat ca primele majorari vor avea loc de la 1 iulie 2017 pentru militari si politisti, iar de la 1 ianuarie 2018 cresc salariile medicilor si asistentelor, insa salariile din sectorul sanatatii vor ramane aceleasi pana in 2022 deoarece din 2018 este acordata intreaga crestere salariala prevazuta in lege.

Raportul dintre cel mai mic salariu din sectorul public si cel mai mare este de 1 la 12.

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Proiectul de lege privind salarizarea unitara urmeaza sa fie semnat de catre liderii coalitiei de guvernare si parlametarii PSD, urmand a se constitui in initiativa parlamentara.

Ministrul Muncii a estimat ca presedintele Klaus Iohannis ”nu va risca” sa ceara reexaminarea legii tocmai pentru ca primele majorari se fac de la 1 iulie. ”Teoretic nu ar avea niciun motiv sa nu o promulge pentru ca este vorba de cresteri de venituri ale romanilor, mai ales ca trecem printr-o dezbatere ampla in Parlamentul Romaniei (...) Noi luam in calcul inclusiv ca legea sa fie atacata la CCR”, a mai spus Vasilescu.

Legea salarizarii unitare: Ministerul Muncii a radiografiat 900.000 de salarii din sistemul public. Cati au salarii de peste 8.000 lei

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Liviu Dragnea a spus ca dupa presedinte vor urma salariile premierului, presedintelui Senatului, al Camerei si presedintelui ICCJ.

„Salariul presedintelui ICCJ azi, acum in plata, este mare, si aici eu am o problema. Daca noi ne aliniem aici, asta inseamna ca toate salariile vor creste. Eu nu prea sunt de acord cu asta", a spus Dragnea.

Legea salarizarii unitare intra in vigoare de la 1 iulie: Prevede un singur salariu minim la stat si privat si creste cu 100 lei anual

Cat vor castiga toate categoriile de bugetari, incluzand medicii si asistentii, profesorii si invatatorii, militarii sau procurorii, asa cum reiese dintr-o prezentare a legii salarizarii unitare facuta publica de liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Liviu Dragnea a aratat ca le-a transmis colegilor din PSD care lucreaza a proiectul de lege ca isi doreste ca alinierea sa se faca „in jos".

„Eu le-am spus: Mergem mai jos. Daca mergem mai jos, parlamentarii vin sub cei care lucreaza in Parlament, sub functionarii parlamentari. Se ajunge iar in situatia in care secretarii de stat iau mai putin decat functinarii care lucreaza in ministere", a aratat Dragnea.

El a spus ca alta discutie vizeaza punerea ministrilor pe acelasi prag de salarizare cu parlamentarii, aceste categorii urmand sa aiba un indice de salarizare de 5,6 sau 7 sau 8 X salariul minim pe economie.

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Liviu Dragnea: Proiectul de lege privind salarizarea unitara este gata. Joi il semnam la CExN

„Azi proiectul de lege al salarizarii e gata. Urmeaza ca joi, poate de maine (miercuri, n.r.) ministrul Muncii sa mearga la Parlament sa stranga semnaturile. Joi va fi semnat de liderii coalitiei si de parlamentari. Il invit joi pe presedintele Tariceanu sa vina la Sinaia sa semnam impreuna acest proiect de lege", a spus Dragnea la Antena 3.

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Dragnea a precizat ca proiectul de lege se va constitui in initiativa parlamentara si nu initiativa a Guvernului, pentru a castiga timp din punct de vedere al procedurilor parlamentare.

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Directorii SIE, SRI si STS vor castiga 10.730 lei brut, acelasi venit urmand sa il aiba si secretarii de stat, au precizat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.In ceea ce priveste Institutia Prefectului, prefectul va avea un salariu de 10.730 lei, iar subprefectul – 10.150 lei.

LEGEA SALARIZARII. Presedintele Klaus Iohannis va avea un salariu brut de 17.400 de lei. Cat vor castiga alti demnitari

LEGEA SALARIZARII UNITARE. De asemenea, presedintele Consiliului Legislativ, Avocatul Poporului, seful Curtii de Conturi, secretarul general al Guvernului, consilierii prezidentiali si presedintele Consiliului Concurentei vor castiga lunar 14.500 lei. Aceleasi venituri le vor avea si presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si seful Autoritatii Electorale Permanente.

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Referitor la functiile din Parlamentul Romaniei, vicepresedintii Camerei Deputatilor si Senatului vor avea un salariu lunar de 14.500 lei, secretarii, chestorii si liderii grupurilor parlamentare – 13.630 lei, presedintii Comisiilor permanente – 12.615 lei, vicepresedintii acestor comisii – 12.180 lei, in timp ce senatorii si deputatii vor castiga 11.600 lei.

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Ce salarii vor avea toti bugetarii. GRILELE de SALARIZARE

NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR. Primele date oficiale din proiectul legii salarizarii au fost facute publice de seful PSD, Liviu Dragnea. Principiul Legii Salarizarii Unitare arata ca la functii egale, cu studii egale si munca egala vor fi acordate salarii egale. Totusi, doua mari institutii publice din Romania nu vor respecta acest principiu, salarizarea urmand sa fie facuta dupa alte considerente. Conform documentelor, sunt prevazute cresterile salariale in 2020 si 2022, raportat la cat se castiga acum in mediul bugetar. Detalii, aici. 

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Vicepresedintii Curtii de Conturi, Consiliului Concurentei si ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii vor avea, potrivit noului proiect al legii salarizarii unitare, un venit de 13.050 lei, iar secretarul general adjunct al Guvernului si consilierii de stat – 10.730 lei.Totodata, vicepresedintii AEP si ANI vor castiga lunar 10.730 lei.

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si directorul general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat vor avea un salariu de 11.600 lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare, in forma agreata de coalitia guvernamentala.


(426 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

LEGEA SALARIZARII mai asteapta. Cum se schimba retribuirea bugetarilor. GRILELE DE SALARIZARE VIDEO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57464504241943 seconds.