Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: Miscarea surprinzatoare a lui Carrefour: Isi face propria cooperativa agricola in Romania

Publicat de: ---

Antena 3

Carrefour, al doilea cel mai mare retailer din Romania dupa cifra de afaceri, si-a infiintat propria cooperativa agricola, denumita Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, care cuprinde la inceput 80 de familii de producatori agricoli, care vor livra in jur de 5 .000 tone de legume, recoltate de pe o suprafata de 60 de hectare, potrivit reprezentantilor companiei, informeaza Zf.ro.

Initiativa Carrefour vine in contextul in care legea „51% produse romanesti pe raftul supermaketurilor” ar urma sa fie modificata astfel incat sa poata fi aplicata in randul tuturor comerciantilor de produse agroalimentare, potrivit presedintelui Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor. 

În prezent, Romania se afla in prima etapa a unei proceduri de infringement din cauza acestei legi, Comisia Europeana acuzand Romania de incalcarea principiului liberei circulatii a marfurilor.

Înfiintarea unei cooperative agricole ar permite lantului de magazine Carrefour sa se aprovizioneze local fara sa aiba grija colectarii legumelor din mai multe surse, in contextul in care cooperativele agricole functioneaza dupa modelul unui centru de colectare, care permite fermierilor sa isi valorifice mai bine productiile. 


(428 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Miscarea surprinzatoare a lui Carrefour: Isi face propria cooperativa agricola in Romania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.90878796577454 seconds.