Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM ARTE: Presedintele Institutului Cultural Roman este sprijinit de intelectuali

Publicat de: ---

Antena 3

Zvonurile privind desemnarea unei apropiate a lui Gabriel Liiceanu sau a unor politruci la sefia Institutului Cultural Roman, i-au mobilizat pe cativa oamenii de arta in sprijinul actualului presedinte al ICR, Radu Boroianu .

Mai multe mesaje individuale si o scrisoare colectiva au fost facute publice subliind necesitatea unei continuitati intr-un domeniu atat de sensibil.

„Radu Boroianu intruneste calitatile rar intalnire impreuna care au dat ICR-ului eficacitatea dorita. Diplomatia culturala fiind o „arta a finetii” si nu o meserie care se invata ca ciubotaria, sunt convins ca profitul culturii noastre va fi mult mai important daca s-ar prefera, in acest domeniu, continuitatea in locul unei politici de rotire a cadrelor care nu-si are rost decat atunci cand este aplicata atelierelor de incaltaminte”, a transmis scriitorul Virgil Tanase in mesajul de sustinere.

La randul sau, pictorul Stefan Ramniceanu a transmis: „Ca semn de pretuire si solidaritate fata de emulatia artistica creata de domnul Radu Boroianu, presedintele ICR, ma alatur personalitatilor culturale care sustin mentinerea sa in aceasta functie. Sperand ca acest demers comun sa dea sustinerea necesara omului de cultura, atat de necesar consolidarii imaginii culturii romanesti pe plan international, transmit ICR-ului si dvs. gandurile mele bune.”

Si profesorul si filosoful Basarab Nicolescu, scriitorii Matei Visniec, Dumitru Tepeneag, Dinu Flamand si oamenii de teatru George Banu si Constantin Chiriac au transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisa: „Noi ii suntem initiatorii responsabili si autonomi si il formulam pentru a atesta respectul inspirat de activitatea lui Radu Boroianu, cel care a initiat un numar important de actiuni pe care le-a elaborat si, cel mai adesea, sprijinit personal. El a instaurat cu artistii si invitatii sai o relatie de incredere si respect reciproc gratie implicarii sale directe, active, lipsita de orice formalism institutional. Exigenta de care da el dovada, ca si proximitatea pe care constant a cultivat-o cu noi, ca si cu alti participanti, a instaurat un climat de demnitate.”


(4947 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Presedintele Institutului Cultural Roman este sprijinit de intelectuali | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.