Marți, 19 Iulie 2005 - 08:42 AM Aleg.RO: PD, inundat de indecizie

Publicat de: Mihaela Ganet

Cotidianul Prezentat de sondaje, dar si de propriii lideri ca „primul partid din coalitie“, PD se vede in situatia de a intra in perioada electorala complet dezorganizat si fara responsabilitati clar stabilite. Liderii alesi pe jumatate ai PD au invocat ieri situatia generata de anticipate pentru a amina impartirea responsabilitatilor politice ale noilor vicepresedinti, alesi la Conventia de acum o luna.

Vicepresedinti fara atributii

Spre deosebire de statutul vechi al democratilor, cei zece noi vicepresedinti nu au mai fost alesi, candidind pentru un anumit domeniu, preferindu-se sa li se acorde prin vot mai multa greutate politica, printr-o competitie foarte strinsa, in care au concurat toti candidatii pe cele zece locuri. In compensatie, atributiile fiecaruia pe domenii de activitate urmau sa fie stabilite prin vot in prima reuniune a noului Birou Permanent National, convocata pentru ieri.

Decizia a fost insa aminata in ultimul moment, pe termen nelimitat, cu explicatia generala si repetata de toti liderii chestionati ca „acum ne concentram exclusiv pe problema inundatiilor“. Ar fi urmat, in consecinta, potrivit acelorasi explicatii oficiale, o analiza detaliata a felului in care alesii PD s-au implicat in ultimele zile in propriile judete in gestionarea crizei legate de inundatii. Prin urmare, „abia saptamina viitoare ar urma o evaluare concreta, in care fiecare responsabil pe judete desemnat de BPN sa prezinte un raport“, dupa cum a explicat un lider din BPN.

Patru din 14

Mai departe, nici data convocarii urmatorului Consiliu National de Coordonare, care ar urma sa aleaga grosul esalonului trei al conducerii democrate, nu se stie cind va fi stabilita. La CNC-ul de acum doua saptamini, din cauza orei inaintate si a absentei semninficative a delegatilor, numai patru dintre cei 14 secretari executivi au fost alesi, la momentul respectiv promisiunea fiind aceea ca urmatorul CNC ar urma sa fie convocat cit mai repede, „pentru a se intra in vacanta cu structura de conducere aleasa“.

Mai nou insa, se merge pe ideea ca restul de zece secretari executivi - oamenii care duc greul muncii de partid - vor fi alesi, desi calendarul politic este foarte strins, „cind se va putea“. In consecinta, asa cum stau lucrurile acum, desi cu lideri la virf alesi dupa indelungi negocieri si rasturnari de situatii, PD se vede in situatia de a intra in campanie fara responsabilitati trasate clar si chiar fara comunicatori si transmitatori de mesaje.


(645 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Mihaela Ganet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

PD, inundat de indecizie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73514699935913 seconds.