Marți, 19 Iulie 2005 - 08:35 AM Aleg.RO: PRM lucreaza la destituirea lui Basescu

Publicat de: R.G.

ziua Deputatul Lia Olguta Vasilescu, a afirmat ieri la Craiova, ca juristii PRM lucreaza la un proiect pentru initierea procedurilor de destituire a presedintelui Traian Basescu, document care va ajunge in zilele urmatoare la Curtea Constitutionala, potrivit Mediafax. "Este vorba de un proiect ce urmareste destituirea presedintelui Basescu. Acest proiect va ajunge saptamana aceasta la Curtea Constitutionala. Dupa ce va trece si de Curte va avea loc un referendum pentru destituirea sa", a declarat ea. Vasilescu a mai spus ca, potrivit informatiilor pe care le are, PSD ar lucra la un un proiect similar.

Constitutia prevede ca Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Aceasta se poate intampla numai in cazul in care Presedintele savarseste fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei.

Potrivit prevederilor constitutionale, propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce la cunostinta Presedintelui. Legea fundamentala mai stipuleaza ca, in situatia in care propunerea de suspendare din functie este aprobata, demiterea Presedintelui poate fi decisa prin referendum, care trebuie sa fie organizat in termen de 30 de zile.


(659 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la R.G.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

PRM lucreaza la destituirea lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.