Vineri, 27 Ianuarie 2017 - 05:19 AM Aleg.RO: Turcan: PNL va depune motiune de cenzura pe cele doua ordonante in secunda doi in care Guvernul le va emite

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, ca partidul pe care il conduce a decis depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului pe cele doua ordonante privind gratierea si modificarea Codului Penal, "in secunda doi" in care Executivul le va adopta .

Foto: Facebook / Raluca Turcan Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Azi (n.r. - joi), PNL a decis depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului pe cele doua ordonante privind gratierea si modificarea Codului Penal. Vom face lucrul acesta in secunda doi in care Guvernul va emite aceste ordonante", a spus Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca decizia PNL are ca argument faptul ca cele doua ordonante nu fac parte din programul de guvernare cu care PSD si guvernul a fost investit.

"In perioada campaniei electorale nu s-a vorbit nicio secunda despre gratiere si modificarea Codului Penal. In audierile ministrilor, in prezentarea programului de guvernare nu s-a discutat despre gratiere si modificarea Codului Penal. Acestea sunt doua demersuri orientate spre satisfacerea demersurilor unui grup clientelar din PSD si pentru albirea presedintelui PSD, Liviu Dragnea", a adaugat liderul liberal.

Raluca Turcan a afirmat ca rostul motiunii de cenzura este de a atrage atentia opiniei publice ca actualul guvern "derapeaza de la programul de guvernare asumat".

"Initiativa Guvernului de a pune inaintea bugetului de stat ordonante privind gratierea si modificarea Codului Penal pentru clientela politica arata ca de fapt guvernul nu este preocupat de problemele reale pe care le-a clamat in campania electorala, ci de interesele celor care graviteaza in jurul grupului de decizie. (...) In momentul in care vom realiza ca prioritatea majoritatii parlamentare si a guvernului e de a salva hotii din puscarie, vom depune motiune de cenzura. In secunda doi. Nu vom avea nici cea mai mica retinere sa nu ne luptam cu toate instrumentele parlamentare impotriva unui abuz la adresa oamenilor cinstiti din aceasta tara", a sustinut Raluca Turcan.

Ea a mai spus ca cele doua ordonante reprezinta "o sfidare la adresa intregii natiuni".

"Romanii cinstiti nu vor sa vada legi facute pentru un grup restrans, ci asteapta sa vada legi facute pentru cei multi, pentru cei care respecta legea si care platesc taxe si impozite. Aici vorbim despre suprematia legii, ori legea trebuie sa fie egala pentru toata lumea, nu se poate sa faci legea doar pentru ceea ce-ti convine tie ca om politic. (...) Cati oameni cinstiti din aceasta tara, daca gresesc, se duc in fata justitiei? Toti. Pe cand, daca sunt oameni politici influenti care gresesc, se duc in Parlament cu o majoritate politica si isi fac legi pentru ei pentru a se albi", a adaugat presedintele PNL.

Pe de alta parte, Turcan a spus ca exista informatii potrivit carora "o treime din parlamentarii PSD sunt ingrijorati de derapajele privind protectia in fata coruptiei a celor din PSD".

"Daca sunt parlamentari de buna credinta care vor sa fie pe picior de egalitate cu cetatenii simpli din aceasta tara, ii asteptam sa vina si la motiunea simpla si la motiunea de cenzura. (...) Sunt semnale de alarma si ingrijorare foarte serioase din randul membrilor PSD. Domnul Liviu Dragnea a ajuns sa aiba o problema in propriul partid pentru ca tot mai multi oameni inteleg ca preocuparea domnului Dragnea e pentru el si pentru cei foarte putini din jurul lui influenti", a declarat Raluca Turcan.

Presedintele PNL a afirmat ca va sustine motiunea simpla pe justitie pe care o va depune USR si ca liberalii au discutat cu reprezentantii acestui partid in vederea sustinerii motiunii de cenzura. "Am discutat deja cu cei de la USR, in momentul in care vor reveni in parlament toti deputatii si senatorii vom incepe strangerea semnaturilor.(...) Ne vom adresa tuturor parlamentarilor de buna credinta, celor care vor sa se opuna unui abuz institutional al Guvernului", a spus Raluca Turcan.

CITESTE SI: USR a redactat motiunea simpla pe justitie. Sefa PNL ameninta cu motiunea de cenzura


(520 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Turcan: PNL va depune motiune de cenzura pe cele doua ordonante in secunda doi in care Guvernul le va emite | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6308479309082 seconds.