Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Birourile Permanente decid, astazi, programul Parlamentului. Investirea Guvernului in cursul saptamanii ramane incerta

Publicat de: ---

Antena 3

Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor se intrunesc, marti, de la orele 13 .00, respectiv 14.00, pentru a hotari programul Parlamentului pentru aceasta saptamana, desi este incerta organizarea unei sedintei comune in care sa fie datul votul de investitura pentru noul Guvern.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Birourile Permanente ale celor doua Camere vor avea sedinte separate, marti, la pranz pentru a decide programul Parlamentului fara a sti daca va fi nevoie de convocarea unei sedinte de plen comune pentru votul pentru instalarea noului Guvern, potrivit news.ro.

Amanarea pana dupa Craciun de catre presedintele Klaus Iohannis a desemnarii candidatului la postul de prim-ministre face improbabila, dar nu imposibila, investirea noului Guvern.

Teoretic este inca posibila instalarea noului Executiv daca presedintele Iohannis accepta propunerea facuta de catre PSD si ALDE pentru postul de premier, anume Sevil Shhaideh. Potrivit Constitutiei, dupa desemnare, candidatul la postul de prim-ministru are la dispozitie 10 zile pentru a-si face echipa guvernamentala si a cere votul de incredere al Parlamentului.

Daca Iohannis face anuntul marti, iar Shhaideh isi anunta imediat echipa guvernamentala, Birourile Permanente reunite ar avea timp sa stabileasca data audierii candidatilor la posturile de ministri in comisii si a votului in plenul reunit pentru joi sau vineri. Un program accelerat al instalarii Executivului depinde insa de decizia lui Klaus Iohannis.

CITESTE SI: Klaus Iohannis reincepe de marti demersurile pentru desemnarea viitorului premier


(729 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Birourile Permanente decid, astazi, programul Parlamentului. Investirea Guvernului in cursul saptamanii ramane incerta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.