Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Instanta a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Sebastian Ghita

Publicat de: ---

Antena 3

UPDATE: Înalta Curte de Casatie si Justitie a respins marti cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita . 

Pe de alta parte, judecatorii au decis ca Sebastian Ghita sa ramana sub control judiciar pe cautiune cu interdictia de a parasi teritoriul Romaniei, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti alaturi de fosti sefi din politie si parchete. 

Stirea initiala

Un procuror DNA a cerut marti judecatorilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita, dupa ce acesta a incalcat obligatiile controlului judiciar si exista informatii ca a parasit Romania. 

Reprezentantul DNA a solicitat magistratilor inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din politie si parchete. 

"Avand in vedere elementele de noutate referitoare la faptul ca Sebastian Ghita nu a respectat obligatiile controlului judiciar, respectiv sa fie prezent ori de cate ori i se cere de catre organul judiciar, dar si suspiciunea rezonabila ca inculpatul a parasit tara, va rog sa dispuneti inlocuirea controlului judiciar cu masura arestului preventiv. Sebastian Ghita a dat dovada de rea credinta si a sfidat organele judiciare. Inculpatul a fost citat de organele judiciare pentru a se prezenta in dosarul cunoscut ca Ponta-Blair si nu s-a prezentat", a spus procurorul. 

El a mai cerut magistratilor ca, in cazul in care nu sunt de acord cu arestarea preventiva a lui Ghita, sa fie mentinuta interdictia ca acesta sa paraseasca teritoriul Romaniei. 

Sebastian Ghita a fost reprezentat in instanta de trei avocati, care au recunoscut ca nu au reusit sa ia legatura cu fostul deputat. 

Unul dintre aparatori, Bogdan Micu, a spus ca l-a sunat pe Ghita, insa acesta nu i-a raspuns si l-a rugat pe fratele acestuia sa ii semneze imputernicirea pentru a-l reprezenta in instanta. 

Instanta a ramas in pronuntare pe cererea DNA. 

Pe 16 decembrie, un complet de judecata a decis ca fostul deputat Sebastian Ghita sa ramana sub control judiciar pe cautiune, insa i-a fost ridicata interdictia de parasire a teritoriului Romaniei fara incuviintarea instantei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de procurorii DNA, astfel incat fostul deputat nu are voie sa plece din tara. 

Procurorii DNA Ploiesti au emis, saptamana trecuta, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, dupa ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri in dosarul Ponta-Blair. În aceste conditii, fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca sunt frecventate de fostul parlamentar, fara a fi insa gasit. 

Politia Romana sustine ca, pana in prezent, nu au fost identificate date care sa confirme iesirea din tara a fostului deputat. 

Sursa: Agerpres


(626 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Instanta a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Sebastian Ghita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.