Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Cristian Ghinea: Nu este sfarsitul lumii daca protejata domnului Dragnea nu va fi prim-ministru

Publicat de: ---

Bursa

Deputatul USR, Cristian Ghinea, a declarat, marti, ca USR saluta decizia presedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea PSD-ALDE de premier in persoana lui Sevil Shhaideh, el aratand ca nu este sfarsitul lumii daca "protejata" presedintelui PSD Liviu Dragnea nu va fi premier .

Foto: Romania TV Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Salutam decizia presedintelui Iohannis care respinge nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh. Era in intentia noastra oricum de a vota impotriva acestei nominalizari. O nominalizare bizara, o persoana despre care se stiu foarte putine lucruri. Noi am incercat sa vedem imagini cu doamna Sevil Shhaideh in perioada asta, nu am gasit. Deci este bizar sa avem un fel de fantoma nominalizata la sefia Guvernului din Romania. Nu stim, nu avem detalii despre informatiile care l-au facut pe presedinte sa ia aceasta decizie, dar consideram ca este in limita mandatului sau constitutional. Constitutia este clara, presedintele desemneaza, dupa consultari. S-a consultat si a cerut coalitiei majoritare pe care, iata, o recunoaste, sa faca o alta nominalizare", a afirmat Catalin Ghinea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a spus ca USR face un apel la intelepciune si nu trebuie sa se intre intr-o lupta de orgolii.

"Cred ca nu trebuie sa intram intr-o lupta de orgolii. Domnul Dragnea a facut aceasta propunere care a fost oricum subtire. Nu mi-e clar daca partidul si-a asumat-o, pentru ca domnul Dragnea a primit un cec in alb. Inteleg ca sunt voci nemultumite in PSD pentru ca nu a existat o consultare interna la modul real. Deci, daca se ajunge la o lupta de orgolii intre domnul Dragnea si domnul Iohannis, eu cred ca Dragnea va pierde. Deci, facem un apel la intelepciune, sa stam calmi, nu este sfarsitul lumii daca nu este protejata domnului Dragnea prim-ministru", a adaugat Ghinea.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea are, din punct de vedere constitutional si juridic, o pozitie "destul de slaba".

"Stim foarte bine ca el voia sa fie prim-ministru, dar nu poate, ca avem acea lege in vigoare si pana la urma Constitutia este clara: presedintele face desemnarea, in urma consultarii cu partidele. Nu exista nicio alta conditie suplimentara in Constitutie. Din punct de vedere constitutional si juridic, presedintele are o pozitie puternica. Presedintele Romaniei nu este un bibelou care sta la Cotroceni si ia act de ceea ce propune un partid. Presedintele este ales direct de cetateni si are un mandat larg de a-si exercita dorinta si vointa de a numi un prim-ministru. Pana la urma se ajunge la o negociere intre domnul Iohannis si domnul Dragnea", a sustinut Ghinea.

El a admis insa ca presedintele trebuia sa dea mai multe informatii legat de respingerea propunerii de premier.

"Logic era sa avem mai multe detalii, insa nu este o obligatie. Sa vedem in urmatoarele zile daca va veni cu informatii, insa avem incredere in presedintele Iohannis care are acces la aceste informatii", a mai spus Ghinea.

CITESTE SI: Surse: Iohannis a discutat marti cu Sevil Shhaideh. Dragnea a aflat de la aceasta ca nu va fi desemnata


(661 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Cristian Ghinea: Nu este sfarsitul lumii daca protejata domnului Dragnea nu va fi prim-ministru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68148493766785 seconds.