Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: ICCJ a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Sebastian Ghita

Publicat de: ---

Bursa      Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, marti, cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita .
     Pe de alta parte, judecatorii au decis ca Sebastian Ghita sa ramana sub control judiciar pe cautiune cu interdictia de a parasi teritoriul Romaniei, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti alaturi de fosti sefi din politie si parchete, informeaza Agerpres.
     Instanta a admis o contestatie a DNA si a desfiintat o decizie din 16 decembrie, prin care lui Sebastian Ghita i se ridicase interdictia de parasire a teritoriului tarii.
     Decizia este definitiva.
     DNA a cerut marti judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita, dupa ce acesta a incalcat obligatiile controlului judiciar si exista informatii ca a parasit Romania. Procurorul a adus ca dovezi o adresa de la IPJ Prahova, un comunicat al MAI si articole din presa scrisa si online.
     Procurorul a spus: "Avand in vedere elementele de noutate referitoare la faptul ca Sebastian Ghita nu a respectat obligatiile controlului judiciar, respectiv sa fie prezent ori de cate ori i se cere de catre organul judiciar, dar si suspiciunea rezonabila ca inculpatul a parasit tara, va rog sa dispuneti inlocuirea controlului judiciar cu masura arestului preventiv. Sebastian Ghita a dat dovada de rea credinta si a sfidat organele judiciare. Inculpatul a fost citat de organele judiciare pentru a se prezenta in dosarul cunoscut ca Ponta-Blair si nu s-a prezentat".
     Sebastian Ghita a fost reprezentat in instanta de trei avocati, care au recunoscut ca nu au reusit sa ia legatura cu fostul deputat.
     Unul dintre aparatori, Bogdan Micu, a spus ca l-a sunat pe Ghita, insa acesta nu i-a raspuns si l-a rugat pe fratele acestuia sa ii semneze imputernicirea pentru a-l reprezenta in instanta. Avocatul a cerut respingerea cererii DNA, aratand ca, in acest dosar, Ghita nu a incalcat nicio interdictie si ca a fost chemat la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, unde nu avea nicio masura preventiva.
     Procurorii DNA Ploiesti au emis, saptamana trecuta, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, dupa ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri in dosarul Ponta-Blair. In aceste conditii, fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca sunt frecventate de fostul parlamentar, fara a fi insa gasit.
     Politia Romana sustine ca, pana in prezent, nu au fost identificate date care sa confirme iesirea din tara a fostului deputat.   


(536 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

ICCJ a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Sebastian Ghita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57348394393921 seconds.