Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Printul Paul si omul de afaceri Remus Truica raman cu interdictia de a parasi tara

Publicat de: ---

AMOS News

Judecatorii ICCJ au admis, marti, contestatia procurorilor DNA Brasov cu privire la decizia din data de 19 decembrie 2016 a Curtii de Apel Brasov, care a decis inlaturarea obligatiei de a parasi limita teritoriala a Romaniei doar cu incuviintarea prealabila a organului judiciar in fata caruia se afla dosarul pentru Printul Paul si omul de afaceri Remus Truica . Fata de cei doi inculpati in dosarul "Ferma Baneasa" se mentine masura controlului judiciar cu toate obligatiile impuse, inclusiv obligatia de a nu parasi tara.

Aceleasi masuri se mentin si pentru ceilalti inculpati din dosar, Dan Catalin Andronic, Marius Andrei Marcovici, Lucian Claudiu Mateescu, Nela Pavaloiu, Niculae Dima, Niculae Jecu, Valentin Delcea si Theodor Chiriac.

Decizia instantei supreme este definitiva.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Procurorii DNA au extins ancheta in ceea ce ii priveste pe Paul Philippe al Romaniei si omul de afaceri RemusTruica privind retrocedarea Fermei Baneasa, avand suspiciuni in legatura cu retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 hectare de padure situata in localitatea Snagov.

"Incepand din anul 2006, in contextul in care formulase cereri sau intentiona sa ceara restituirea unor terenuri situate in apropierea Capitalei, inculpatul Al Romaniei Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional, o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului infractional pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor", aratau procurorii intr-un comunicat de presa.

In acest context "in perioada septembrie noiembrie 2005, la Primaria Snagov s-a inregistrat o cerere si o revenire prin care inculpatul Al Romaniei Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha padure, teren situat in localitatea Snagov". In martie 2006, sustin procurorii, comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primariei Snagov a constatat ca Paul Philippe al Romaniei indeplineste conditiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru suprafata respectiva. Acest lucru s-a intamplat desi reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedarii.

"Atat procesul verbal, cat si anexa 37 au fost semnate de primarul Musat Apostol si de secretarul Dima Niculae si inainte spre validare comisiei judetene constituite la nivelul Institutiei Prefectului Ilfov. La dosarul de restituire nu au fost depuse inscrisuri din care sa rezulte ca inculpatul Al Romaniei Paul Philippe este persoana indreptatita, ca antecesorul sau a detinut un titlu pe acel teren, suprafata de teren si faptul ca detinea padurea la momentul exproprierii", arata procurorii anticoruptie.

Astfel, comisia judeteana Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor i-a recunoscut lui Paul Philippe al Romaniei dreptul de proprietate asupra terenului iar ulterior "s-a actionat apoi pentru punerea efectiva in posesie, demersuri in acest sens fiind facute cu sprijinul primarului Musat Apostol, iar pe de alta parte de inculpatul Truica Remus, care a apelat la persoane din cadrul Directiei Silvice Ilfov, singura institutie care putea dispune punerea in posesie", spun procurorii.

"Imediat dupa intrarea in posesie, desi a avut cunostinta de decizia din anul 1941 a ICCJ (decizie care recunostea dreptul de proprietate al Statului Roman asupra terenului in defavoarea Regelui Carol al II-lea) inculpatul Jecu Nicolae, in calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate pe numele inculpatului Al Romaniei Paul Philippe", explica DNA, precizand ca prejudiciul in acest caz a fost estimat la 9.523.769 euro.

Citeste si: Raluca Turcan: PNL nu ia in calcul suspendarea presedintelui. Nu exista temei constitutional Citeste si: Senatul a validat lista magistratilor alesi ca membri Consiliului Superior al Magistraturii Citeste si: Calin Popescu Tariceanu: Presedintele mi-a spus ca nu vrea sa numeasca premier PSD Citeste si: Liviu Dragnea, dupa ce presedintele a respins desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier: "Presedintele vrea sa declanseze criza politica/ Pana maine seara, poimaine vom lua o decizie, ne gandim la suspendare" Citeste si: Opt deputati, in stare de incompatibilitate. Lia Vasilescu nu a decis daca ramane deputat

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotnnegklgxj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowmgocnrrsk', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });


(692 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Printul Paul si omul de afaceri Remus Truica raman cu interdictia de a parasi tara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59415578842163 seconds.