Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, atacata din nou la Curtea Constitutionala

Publicat de: ---

AMOS News

Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv radio-tv, atacata din nou la Curtea Constitutionala pe motiv ca legea fundamentala prevede ca serviciile publice de radio si televiziune sunt autonome . Senatorul USR Vlad Alexandrescu a facut anuntul pe pagina de Facebook. 

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

''In legatura cu propunerea de reexaminare a presedintelui Romaniei, adresata Parlamentului, pentru legea privind eliminarea a 102 taxe, grupul senatorilor USR a votat astazi dupa-amiaza impotriva respingerii propunerii, sustinand pastrarea taxelor Radio TV. La votul in plen, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a respins solicitarea Presedintelui. Grupul senatorilor USR va ataca articolul din lege care prevede eliminarea texelor Radio TV la Curtea Constitutionala, pe temeiul art. 31, alin. 5 din Constitutia Romaniei care prevede ca 'Serviciile publice de radio si televiziune sunt autonome' ", a scris Alexandrescu pe Facebook.

Curtea poate fi sesizata de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori, ceea ce inseamna ca partidul are nevoie de semnaturi de la PNL si PMP.

Comisia de cultura si comisia de buget au respins marti, cu majoritate de voturi, reexaminarea legii privind eliminarea a 102 taxe, impotriva cererii presedintelui Iohannis votand senatorii PSD, ALDE si UDMR.

Comisia de cultura, convocata in sedinta la ora 15:00, a dat aviz negativ cererii de reexaminare formulate de presedintele Iohannis impotriva legii privind eliminarea a 102 taxe. Impotriva solicitarii sefului statului au votat senatorii PSD, ALDE si UDMR iar in favoare cei de la PNL, USR si PMP.

De asemenea, comisia de buget a Senatului, convocata pentru ora 15:30, a dat raport de respingere a reexaminarii, si a trimis in plenul Senatului legea exact in forma adoptata initial de Parlament. Majoritatea PSD, ALDE, UDMR s-a impus si aici, inregistrandu-se sapte voturi impotriva cererii formulate de presedintele Iohannis. Doar senatorul PNL, Florin Catu a votat in favoarea cererii de reexaminare, in vreme ce reprezentanta USR, Ramona Nicoleta Dinu, a votat alaturi de PSD, ALDE si UDMR.

Reexaminarea va fi dezbatuta la ora 16:00 de catre plenul Senatului, urmand sa fie supusa apoi votului final.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, decizia finala apartinand Camerei Deputatilor care este decizionala.

CITESTE SI: Dragnea: Majoritatea parlamentara va vota din nou legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale


(622 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, atacata din nou la Curtea Constitutionala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60271692276001 seconds.