Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Opt deputati, in stare de incompatibilitate. Lia Vasilescu nu a decis daca ramane deputat

Publicat de: ---

adevarul

Deputatul PSD Lia Vasilescu care detine si calitatea de primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent ca se afla in stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor .

Lia Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, ca isi rezerva dreptul de a opta intre cele doua functii in termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificarii.

Deputatul PSD Eliza Peta a transmis conducerii Camerei Deputatilor ca se afla in situatie de incompatibilitate, detinand si functia de administrator/director la S.C. Salubritate Craiova, urmand ca in termenul prevazut de lege sa aleaga intre cele doua functii.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Deputatul PSD Mihaela Hunca, care detine si functia de inspector scolar general, in cadrul Inspectoratului Scolar Botosani, a transmis BP ca va alege in termen de 30 de zile intre cele doua functii.

Un alt deputat aflat in stare de incompatibilitate este Ioan Balint (PMP), care notifica Biroului Permanent ca la data intrarii in exercitiul nu este compatibil cu statutul de deputat, neoferind insa informatii suplimentare.

Deputatul PSD Zamfira Constantin a transmis BP ca detine simultan si functiile de consilier general al Municipiului Bucuresti si de director general al SC Ecovol SA si ca in termen de 15 zile va demisiona din cele doua functii pentru a-si putea pastra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Robert Sighiartau a notificat BP ca este incombatibil cu Statutul deputatilor si senatorilor, precizand ca in data de 19.12.2016 a inaintat catre CJ Bistrita cererea de demisie din calitatea de consilier judetean.

Un alt deputat in stare de incompatibilitate este liberalul Aurel Varga care a notificat BP ca isi va depune demisia din functia de administrator al societatilor comerciale pe cale le detine pentru a-si pastra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Marius Bodea a comunicat BP ca si-a dat demisia din functia de membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, in data de 12 decembrie 2016, iesind astfel din starea de incompatibilitate.

ANI precizeaza la solicitarea Parlamentului ca "deputatul sau senatorul care la data intrarii in exercitiul mandatului se afla in una dintre situatiile prevazute in prezentul statut sau in alte legi speciale are la dispozitie un termen de 15 zile pentrz a notifica Biroului Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate. Dupa expirarea acestui termen, deputatul sau sentaorul va opta in termen de 30 de zile intre mandatul de deputat sau senator si functia ori functiile incompatibile, demisionand conform optiunii sale".

Citeste si: Conducerea Senatului a convocat o sedinta de plen pentru reexaminarea Legii "Dragnea" Citeste si: Culisele refuzului propunerii PSD-ALDE de premier: Klaus Iohannis a discutat marti cu Sevil Shhaideh. Liviu Dragnea a aflat de la aceasta ca nu va fi desemnata Citeste si: DECLARATIA ZILEI Presedintele Klaus Iohannis refuza desemnarea lui Sevil Shhaideh in functia de premier Citeste si: Liderii PSD si ALDE din tara, confuzi dupa refuzul presedintelui: "Orice e posibil. O criza politica ne-ar afunda si mai mult ca tara"

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(779 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Opt deputati, in stare de incompatibilitate. Lia Vasilescu nu a decis daca ramane deputat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63737201690674 seconds.