Marți, 20 Decembrie 2016 - 05:48 AM Aleg.RO: Mesajul congresului american pentru presedintele Klaus Iohannis. Abia acum a fost facut public documentul

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis a primit o scrisoare din partea Congresului SUA, semnata de 13 parlamentari republicani, prin care este indemnat sa se asigure ca demersul Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei isi urmeaza cu rapiditate pasii legali, conform <a href="http://www .stiripesurse.ro/congresul-sua-scrisoare-pentru-klaus-iohannis-referendum-cat-mai-rapid-document_1169917.html" target="_blank">stiripesurse.ro.

Scrisoarea a fost trimisa pe 7 decembrie 2016, insa nu a fost facuta publica la momentul respectiv din cauza campaniei electorale.

Cei 13 semnatari din partidul presedintelui ales Donald Trump sunt: Tim Walberg (Michigan), Jeff Duncan (Carolina de Sud), Trent Franks (Arizona), Gregg Harper (Mississippi), Vicky Hartzler (Missouri), Jody Hice (Georgia), Randy Hultgren (Illinois), Steve King (Iowa), Steve Pearce (New Mexico), Peter Roskam (Illinois), Mark Walker (Carolina de Nord), Daniel Webster (Florida), Ted Yoho (Florida).

Iata mesajul republicanilor pentru liderii Romaniei:

„Suntem bucurosi sa aflam ca pe 20 iulie 2016 Curtea Constitutionala a Romaniei a aprobat initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei in vederea amendarii articolului 48, pentru definirea casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie. Am aflat ca peste trei milioane de cetateni romani au semnat o petitie pentru sustinerea modificarii Constitutiei.

Privim acest lucru ca o demonstratie a maturitatii democratiei romanesti, asa tanara cum este, avand in vedere ca nu cu mult timp in urma Romania era inca un stat comunist si cetatenii sai erau impiedicati sa-si exercite drepturile constitutionale si civile. Întelegem ca urmatorul pas inainte de supunerea la vot a modificarii Constitutiei, intr-un referendum, este adoptarea acesteia de catre Parlament.

Domnule Presedinte, va scriem pentru a va incuraja sa va folositi autoritatea cu care ati fost investit ca presedinte al Romaniei pentru a va asigura ca aceasta chestiune este supusa cu promptitudine votului in Parlamentul Romaniei. Semnaturile arata ca o mare parte din populatia Romaniei considera necesara reafirmarea unui model traditional de familie, care a ramas neschimbat de milenii, uniunea intre un barbat si o femeie.

Pentru ca familia este institutia fundamentala a societatii, suntem increzatori ca va veti asigura ca dreptul poporului roman de a decide printr-un referendum soarta celei mai importante institutii din istorie, familia si casatoria, este respectat pe deplin.

Profitam de aceasta ocazie pentru a reafirma faptul ca cetatenii Statelor Unite apreciaza prietenia profunda a poporului roman si speram sa continuam aceasta prietenie intr-un viitor prosper”, se arata in scrisoarea parlamentarilor americani.

Pe langa presedintele Iohannis, pe lista destinatarilor se afla si premierul Dacian Ciolos, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele PNL (de la acel moment), Alina Gorghiu, presedintele PMP, Traian Basescu.


(283 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Mesajul congresului american pentru presedintele Klaus Iohannis. Abia acum a fost facut public documentul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.