Marți, 20 Decembrie 2016 - 05:48 AM Aleg.RO: PSD si ALDE au semnat protocolul de guvernare si cer sa participe impreuna la consultarile de Cotroceni. UDMR ar urma sa ia parte la coalitie prin sustinere in Parlament (FOTO,VIDEO)

Publicat de: ---

AMOS News Copresedintii ALDE, Daniel Constantin si Calin Popescu-Tariceanu, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au semnat, luni, documentul prin care cele doua partide se constituie in Coalitia de Guvernare pentru Dezvoltare si Democratie, protocolul prevazand sustinerea unui prim-ministru comun al unui guvern in care reprezentarea partidelor sa se faca proportional si constituirea unei majoritati parlamentare . Cele doua partide au un numar de 250 de deputati si senatori dintr-un total de 465 ceea ce le ofera majoritatea necesara pentru a trece un Guvern prin Parlament. Dar Liviu Dragnea a afirmat in conferinta de presa ca in cursul zilei de luni se vor intalni si cu reprezentantii UDMR pentru a discuta "oportunitatea si posibilitatea" unei sustineri parlamentare. PSD si ALDE au semnat protocolul de guvernare si cer sa participe impreuna la consultarile de Cotroceni. UDMR ar urma sa ia parte la coalitie prin sustinere in Parlament ”La consultarile cu presedintele vom participa impreuna pentru stabilirea premierului”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu. Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca PSD si ALDE vor merge impreuna la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis si ca vor propune un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord si va propune un guvern de coalitie, cu ministri desemnati proportional de PSD si ALDE. În cadrul conferintei de presa de dupa semnarea protocolului de guvernare s-a mai anuntat de asemenea ca Tariceanu va ramane in functia de presedinte al Senatului.


(333 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD si ALDE au semnat protocolul de guvernare si cer sa participe impreuna la consultarile de Cotroceni. UDMR ar urma sa ia parte la coalitie prin sustinere in Parlament (FOTO,VIDEO) | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59471678733826 seconds.