Joi, 15 Decembrie 2016 - 05:33 AM Aleg.RO: Dragos Pislaru, ministrul Muncii, dupa decizia CCR privind majorarile salariale din educatie si sanatate: "Cineva va suporta nota de plata - fie alti bugetari, fie noi toti"

Publicat de: ---

curierulnational

"Ce ma mahneste profund este ca nu s-a inteles ca prin alocarea in acest mod a 4 .85 miliarde pentru aceste majorari, care contin mai putin vizibil si anumite cresteri cu dedicatie, complet inechitabile, se omoara probabil primii 1-2 ani de posibila aplicare serioasa a legii salarizarii unitare. Categoriile care vor ramane pe margine, cum ar fi administratia locala, soldatii din armata, personalul din cultura, vor mai avea de asteptat. Probabil ca multi vor sari sa spuna ca o sa vad eu cum se vor mari si aceste salarii si ca sunt bani pentru toate. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Resursele bugetare sunt limitate, iar alegerea de alocare este conditionata de o minima responsabilitate. Ceva o sa crape daca tragi de buget mai mult decat poate duce - fie tai investitii, fie nu respecti taierile de taxe, fie cresti fiscalitatea pentru a aduce noi resurse", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii.

Dragos Pislaru transmite ca majorarile salariale vor fi, foarte probabil, suportate de catre alte categorii de bugetari sau de catre populatie, in general.

"In finantele publice nu exista magicieni, exista reguli si echilibre cu care nu te poti juca fara profesionism. «Greseala» noastra ca tehnocrati a fost aceea ca nu am inteles politic aceasta perioada de administrare a tarii care avea miza electorala. Am ratat un principiu clar de campanie - in campanie «se dau» lucruri, nu se «ajusteaza» sau se «reformeaza». (...) In concluzie, cei care se bucura pe termen scurt de victoria politica obtinuta pe salarizare, sa se bucure. Este o victorie legitima si care arata functionarea democratiei. Dar, din pacate, in scurt timp se va vedea ca cineva va suporta nota de plata, fie alte categorii de bugetari, fie noi toti ca si contribuabili. As vrea sa nu fie lucrurile asa, dar eu nu indraznesc sa cred de dragul de a crede. Eu am invatat ca asumarea individuala a adevarului, dureroasa uneori, este mai importanta decat credinta halucinogena. Iar cine rade azi, sa isi aduca aminte de trecut si sa se uite cu grija la ziua de maine", a mai transmis ministrul Muncii.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Majorarile salariale din Educatie si Sanatate sunt constitutionale, a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei, dupa ce legea de aprobare a OUG 20, adoptata in Parlament, a fost atacata atat de Guvernul Romaniei, cat si de PNL, pe motiv ca rapoarte au fost depuse tarziu.

Premierul Dacian Ciolos a declarat in luna noiembrie ca actiunea priveste legea si nu ordonanta in sine.

Comisiile reunite de buget si munca din Camera Deputatilor au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017, amendamentul fiind votat de catre parlamentarii PSD si UDMR, liberalii absentand. Totodata, deputatii din comisiile mentionate au mai aprobat si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era pana acum, precum si majorarea cu 25% a salariului de baza de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS.

Ei au introdus in lege si alte categorii de beneficiari. Astfel, in sistemul gradatiilor de merit va fi inclus, alaturi de personalul didactic de predare, si personalul de predare si cercetare din universitati, cel auxiliar din invatamant si asimilat acestuia, in care este inclus si personalul din Bibliotecile Centrale Universitare, in urma unui amendament propus de presedintele Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater", Anton Hadar.

Miercuri, Curtea Constitutionala a amanat luarea unei decizii in legatura cu Legea celor 102 taxe si impozite a lui Liviu Dragnea. O decizie in acest sens va fi luata vineri.

Citeste si: Ancheta intr-un colegiu din Brasov dupa ce 14 copii au ajuns la spital cu intoxicatii de la adeziv Citeste si: Salariu redus timp de 3 luni pentru cel care a permis transportarea bradului cu ambulanta in Satu Mare Citeste si: Corpul de Control al Ministerului Sanatatii va face verificari la Spitalul Marie Curie din Capitala Citeste si: Rompetrol Rafinarie, trimisa in judecata in urma incendiului in care au murit doua persoane Citeste si: FOTO. Starurile de la Hollywood si brazii lor de Craciun: Selfie-uri stralucitoare in social media

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(343 )

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Curierul Naional

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Curierul Naional:

Dragos Pislaru, ministrul Muncii, dupa decizia CCR privind majorarile salariale din educatie si sanatate: "Cineva va suporta nota de plata - fie alti bugetari, fie noi toti" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.