Miercuri, 14 Decembrie 2016 - 05:50 AM Aleg.RO: Video DECLARATIA ZILEI Liviu Dragnea: Spre deosebire de "altii", Ciolos a ales calea dialogului si nu a unui conflict inutil

Publicat de: ---

jurnalulnational

„Mi-a spus - si am apreciat asta - ca isi arata toata disponibilitatea pentru ca tranzitia la viitoarea guvernare sa se faca intr-un mod corect si eficient, asa cum si noi am procedat atunci cand am instalat actualul guvern cu sprijin din partea tuturor ministerelor, pentru ca tranzitia sa fie facuta intr-un termen scurt si foarte eficient”, a spus Dragnea, relatand astfel despre discutia sa cu Ciolos .

Liderul PSD a spus ca i-a adresat lui Ciolos o serie de „solicitari” in ceea ce priveste patru prevederi din Codul fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie.

„Asta tot in sensul programului nostru de guvernare prezentat in campania electorala, pe care il vom urma cu strictete, si anume legat de cota TVA generala - noi am spus ca vrem si intentionam sa reducem cota TVA de la 20 % la 18%, incepand cu 1 ianuarie 2018, pentru ca reducerea cu 1% in acest an nu produce efecte. In ceea ce priveste acciza la carburanti, suntem in situatia in care la nivel mondial pretul petrolului e la un minim istoric, in schimb la pompa pretul in Romania este cel mai mare, daca nu printre cele mai mari din UE, si ma refer la pretul de baza - cel la care se adauga accizele. In acelasi timp, taxa pe constructiile speciale si in ceea ce priveste acciza - numai dupa ce vom avea o discutie cu consiliul concurentei si cu companiile care furnizeaza carburanti, sa ne asiguram ca o reducere a accizei, asa cum am prevazut-o noi, cu 6%, are ca efect direct reducerea pretului la pompa pentru cetateni”, a spus Dragnea.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

„In ce priveste taxa pe stalp, vrem sa ne asiguram ca o reducere a acestei taxe, eliminarea ei de fapt, se reflecta in preturile respective, nu contribuie la majorarea profitului care paraseste Romania. In ceea ce priveste plafonarea CASS, discutam de un pachet de facilitati fiscale serios, care intra in vigoare o parte in 2017, o parte in ianuarie 2018 si de la 1 ianuarie 2018 intra in vigoare si acest lucru”, a adaugat el.

Intrebat care a fost raspunsul premierului Ciolos, Dragnea a precizat ca acesta i-a spus ca va analiza.

„A zis ca analizeaza. Eu l-am rugat in mod serios sa se gandeasca ca totusi vorbim de un program de guvernare pe care noi l-am prezentat si care in final a fost aprobat de cetateni prin vot si, daca va actiona in asa fel incat sa fie materializat votul cetatenilor, o sa apreciem foarte mult”, a spus liderul PSD.

Premierul Dacian Ciolos a avut marti dimineata o convorbire telefonica cu presedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu.

Citeste si: Nicusor Dan, intrebat daca il invita pe Ciolos in USR: Sunt pentru chestiuni stabile, pe termen lung Citeste si: Gheorghe Stefan, fost primar al Piatra-Neamt, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei in dosarul cu Vasile Blaga Citeste si: Catalin Predoiu, deputat PNL: "Candidez la presedintia PNL la Conventia Nationala" / Raducu Filipescu (filiala Calarasi): "Voi candida la congres cel putin pentru secretar general. Ciolos a fost o greseala" Citeste si: Klaus Iohannis a discutat telefonic cu Mike Pence, vicepresedintele ales al SUA/ Presedintele Cehiei Milos Zeman si premierul ungar, Viktor Orban, sunati de Donald Trump Citeste si: Raluca Turcan, presedinte interimar PNL, despre consultarile de la Cotroceni: "Un condamnat definitiv, nepotrivit sa fie premier"

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(109 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Video DECLARATIA ZILEI Liviu Dragnea: Spre deosebire de "altii", Ciolos a ales calea dialogului si nu a unui conflict inutil | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.832526922226 seconds.